ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οράματα…

οράματα-318043

Γράφει ο ΟΥΤΙΣ (κανένας)

– Ο Ολυμπιακός και η Νίκη παραιτούνται από τη προσφυγή τους στο Διαιτητικό κατά του Ν.Π.Σ. Βόλου στο πρωτάθλημα, συγχωνεύονται σε μία ομάδα ομοούσιο και αδιαίρετο. Με εντολή Ιγνατίου, το χαρμόσυνο γεγονός αναγγέλλουν οι καμπάνες των εκκλησιών και ο ίσιος ζητά να συμπεριληφθεί στην ένωση και η ομάδα των Ρομά «Δημητριάς» του πατέρα Μάξιμου. Το αίτημα γίνεται δεκτό και ο νέος Πρόεδρος καμαρώνει σαν… γύφτικο σκεπάρνι.

– Ενα νέο ρεκόρ Γκίνες προσπαθεί να καταγράψει ο Χαλέβας. Με πρωτοβουλία του συγκεντρώνονται στην παραλία όλοι οι άνεργοι του νομού μαζί με τις πεινασμένες οικογένειές τους και χέρι – χέρι (αδύνατα από ασιτία) σχηματίζουν μία γραμμή, που ξεκινάει από την παραλία και φτάνει στα Λεχώνια. Ειδικοί επιτηρούν μήπως η αλυσίδα είναι σπασμένη, αλλά διαπιστώνεται πλήρης συνοχή. Ρητή εντολή γι’ αυτό είχε δώσει ο Χαλέβας από την αρχή. Την αναγνώριση του ρεκόρ του τώρα αναμένει και αρχίζει να γλυκοκοιτάει το δρόμο που οδηγεί… προς τη Βουλή.

– Γίνονται εκλογές, κυριαρχούν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Ο Τσίπρας τρέχει να κρυφτεί. Για το καλό της χώρας οι τρεις σχηματίζουν ενιαία κυβέρνηση (Μπα, υπάρχουν και θαύματα μετά Χριστόν;!!!). Υπουργός Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο Βολιώτης Απόστολος Νάνος του ΚΚΕ, οι άλλοι του νομού παραμένουν απλοί βουλευτές στα έδρανα του κοινοβουλίου. Με ενέργειές τους δημιουργείται τρίτη βιομηχανική ζώνη, ανεγείρονται εργοστάσια, οι καπνοί φτάνουν μέχρι τη Γορίτσα και ο Βολιώτης των Οικολόγων (απορίας άξιον) δεν διαμαρτύρεται. Μηδενίζεται η ανεργία, δουλεύουν όλοι. Οι κόκκινες σημαίες και τα πανό των διαδηλωτών μπαίνουν στο αρχείο. Τα συνθήματα ψωμί, δουλειά, εργασία αποκτούν ονοματεπώνυμο, απόλυτος ικανοποίηση των συνδικαλιστών. Ο Κώστας ο Στεργίου αναρωτιέται. Τώρα τι θα γίνουμε χωρίς πανό, συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες; (καλά λένε το έρμο το χούϊ δεν κόβεται εύκολα)…

Με τη Χρυσή Αυγή μια νέα ζωή αρχίζει και οι μέρες οι καλές …αβγατίζουν για τη χώρα. Υπουργός Οικονομικών ορκίζεται ο Μιχαλολιάκος. Στην πρώτη ομιλία του μας διαβεβαιώνει πώς η ανάκαμψη θα είναι τόσο μεγάλη, που θα τρώμε με… χρυσά κουτάλια (το αμφισβητούν οι έμποροι με τα πλαστικά κουταλοπήρουνα!). Ο Τσακαλώτος τα πιστεύει και θέλει να αυτοκτονήσει και ο Πολάκης στην Κρήτη του δεν θέλει να γυρίσει…

– Με ενέργειες του Αντωνιάδη του ΟΣΕ ηλεκτροδοτείται η σιδηροδρομική γραμμή Βόλος – Λάρισα, αλλά, ατυχώς, δεν προλαβαίνει να την εγκαινιάσει, γιατί, εν τω μεταξύ, πέφτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυβερνά η Νέα Δημοκρατία του Μπουκώρου. Ετσι την κορδέλα, λόγω απουσίας της Κολυνδρίνη, κόβουν ο Καλτσογιάννης με τον Κίτσιο!

– Ο Σταυριδόπουλος του ΟΛΒ δραστηριοποιείται στο έπακρο για την αναβάθμιση του λιμανιού και, τελικά, τα καταφέρνει. Όλα τα κρουαζιερόπλοια, από δω και στο εξής, θα έρχονται στο Βόλο και έτσι πληθαίνουν οι τουρίστες. Κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και, εκτιμώντας την προσφορά του, δεν το απολύει. Βλέποντας ο Οντόπουλος όλα αυτά, δέχεται τα μαγαζιά ν’ ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ερμού και παραλία κατακλύζονται από ξένους. Εμπορικές πράξεις γίνονται και μεγάλη είναι η χαρά του Γρηγορίου που γεμίζουν οι καφετέριες και τα ουζερί μας. Ο Κολυνδρίνης του ΚΤΕΛ, λεωφορεία βάζει για τη δωρεάν ξενάγησή τους. Το δέχονται οι εκδρομείς αυτό, αφήνουν τα Μετέωρα και, κάνοντες βολτίτσα, προτιμούν μια δωρεάν ξενάγηση σε Πορταριά και Μακρινίτσα…

– Στο νοσοκομείο έρχονται ανακατατάξεις, στην ηγεσία ο Χαυτούρας. Η Αθήνα του υπόσχεται πολλά, αλλά αυτός, κάτι τέτοια, δύσκολα… τα χάφτει και δραστηριοποιείται. Το Αχιλλοπούλειο δεν έχει μία, αλλά πολλές… αχίλλειες φτέρνες. Εντατικοποιείται ώστε, αν κάποια «τρωθεί» να την επουλώσει με φάρμακα και με γιατρούς που έχει συγκεντρώσει.

– Την έλευση των τουριστών, ενόψει Χριστουγέννων, ο Μπέος θέλει να ελκύσει και, όπως λένε μερικοί, μέχρι και έλκηθρο από το Βορρά στη Δημητριάδος θα κινήσει. Δεν αντιλέγω με φωτάκια αναμμένα όλους θα μας συγκινήσει. Εσείς, παππούδες και γιαγιάδες, να φέρτε τα εγγονάκια, σίγουρα θα υπάρχουν δωρεάν τρενάκια.

– Ο Αγοραστός προτείνει τον Θεοδώρου του Ράδιο Βέρα υποψήφιο αντινομάρχη Μαγνησίας. Αυτός το αποδέχεται, εγκαταλείπει το ραδιόφωνο και οι τρεις τους (Αγοραστός, Κολυνδρίνης, Μάκης) αρχίζουν να τρέχουν από τώρα για του νομού τα θέματα. Αποκτούμε την πιο επιθετική τριπλέτα, που λέγαμε παλιά στο ποδόσφαιρο. Επιζητούν να αποκομίσουν για τα προβλήματα μια μεγάλη λεία. Δείχνει η συνεργασία τους να είναι αγ(ορ)αστή, κακώς μιλάνε μερικοί για… λυκοφιλία.

Υ.Γ. Όλα αυτά τα χάρηκα στον ύπνο μου επάνω, μα, όταν ξύπνησα κατάλαβα ότι ήταν ένα όνειρο, όνειρο απατηλό και από την πραγματικότητα ήμουνα εκτός. Δεν φταίω εγώ σε τίποτα, αλλά το ανάγνωσμα του Σαίξπηρ «όνειρο θερινής νυκτός»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου