ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Να τελειώνουμε με το δήθεν… αφορολόγητο

να-τελειώνουμε-με-το-δήθεν-αφορολόγη-455138

Του Σπύρου Αχιλλέα Στυλιαρογιάννη,

γενικού γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης του Ν. Μαγνησίας «Δημιουργία Ξανά»

Η λέξη «αφορολόγητο», αγαπητέ μου πρωθυπουργέ και αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κανένα πολιτικό λεξικό, σε καμιά πολιτική ομιλία σας.

Απλούστατα διότι αφορολόγητο δεν υπάρχει!

Ό,τι και να αγοράσεις το κράτος σε φορολογεί με τον ΦΠΑ. Αφορολόγητο μπορεί να είναι μόνο το ποσό που ΔΕΝ ξόδεψες. Ακόμα και με μαύρα να πληρωθείς, πηγαίνοντας στο super market, φορολογείσαι με 24%.

Αν, όπως προτείνει η «Δημιουργία, ξανά» ΟΛΑ τα έξοδα που κάνεις, είτε ως φυσικό είτε ως νομικό πρόσωπο, αναγνωρίζονται από την εφορία και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, απλώς φορολογείσαι μια φορά και όχι δύο όπως γίνεται σε ολόκληρη την μεταπολίτευση. Έτσι, αφορολόγητο, με την έννοια του μη φορολογημένου με άμεσο φόρο, είναι όλο το ποσό που ξόδεψες, ΟΛΑ όσα βγήκαν από την τσέπη σου. Αν όμως εκπίπτει ΚΑΘΕ έξοδο, και αν η φορολογία είναι σταθερή στο 12% (και ο ΦΠΑ στο 15%) έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις από τους πάντες, και εκείνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σου τις δώσουν. Άρα η φοροδιαφυγή εκμηδενίζεται, το χρήμα κυκλοφορεί με ταχύτητα, η αγορά ανασαίνει, η παραγωγική μηχανή παίρνει μπρος, το ΑΕΠ μεγαλώνει αλλά και τα συνολικά φορολογικά έσοδα του κράτους αυξάνονται! Win-win-win!

Μέχρι να το καταλάβετε αυτό, θα κάνετε κοκκορομαχίες κρατιστών πάνω από το πτώμα του φορολογούμενου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου