ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οχι στο 4ο Μνημόνιο, στο ξεπούλημα και στη φτωχοποίηση

οχι-στο-4ο-μνημόνιο-στο-ξεπούλημα-και-σ-462694

Του Μιλτιάδη Ζιάκα

Εδώ και επτά χρόνια, ο λαός βιώνει τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών, που επιβλήθηκαν στο όνομα της κρίσης και οδηγούν τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Η οικονομία παραπαίει. Οι φόροι έχουν προκαλέσει ασφυξία σε κάθε μορφή δραστηριότητας, οι άνεργοι έχουν φτάσει 1,5 εκατομμύριο και αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της περιθωριοποίησης, η διαρκής λιτότητα έχει διαλύσει την υγεία και την παιδεία ενώ η νέα γενιά μεταναστεύει. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βουλιάζει, η επιχειρηματικότητα πνέει τα λοίσθια, ελλείψει οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής.

Και όμως η σημερινή κυβέρνηση, μετά το 3ο μνημόνιο, τις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή ακόμη ένα επώδυνο πακέτο μέτρων. Τα έδωσε όλα και αυτή τη φορά, χωρίς τσίπα.

Συνθηκολόγησε για την κατάργηση των κατακτήσεων του λαού και της εργατικής τάξης. Εξαπατά για μία ακόμη φορά τους πολίτες χωρίς ενδοιασμό. Έχει το θράσος να βαπτίζει στάση ευθύνης το ξεπούλημα της χώρας, αποδεχόμενη σκληρά μέτρα, εις βάρος μίας κοινωνίας που έχει γονατίσει, ενάντια σε μία οικονομία που είναι λεηλατημένη, κατά ενός λαού που τον έχουν εξευτελίσει.

Μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία και τους έλληνες σε σκλάβους.

Εχουν γίνει οι πιο πιστοί υπηρέτες, της πιο σκληρής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ενώ διαβεβαίωναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, υποθηκεύουν διαρκώς τη χώρα νομοθετώντας μέτρα και ρυθμίσεις που δεσμεύουν την οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες. Βάζουν υπογραφή στον όλεθρο… και καμώνονται ότι σώζουν τη χώρα. Δεν θέλουν ελεύθερους πολίτες. Δεν θέλουν εργαζόμενους με υποχρεώσεις και δικαιώματα, για αυτό και εφαρμόζουν συνειδητά αυτή την απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική.

Το 4ο Μνημόνιο είναι ΕΔΩ. Θα ξεζουμίσει το λαό και τους εργαζόμενους. Θα σαρώσει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική ασφάλιση, τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, τον επιχειρηματικό ιστό, τους μικρομεσαίους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πισωγυρίζουν τη χώρα, για αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε. Να αγωνιστούμε για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κίνημα, που θα ανατρέψει αυτή τις μνημονιακές πολιτικές και θα βάλει όρους για τη συγκρότηση μίας προοδευτικής διακυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που επέβαλε η ντόπια και ξένη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο δράσης εξόδου από την κρίση. Κι αυτό δεν θα έρθει με κόφτες και περικοπές αλλά με κίνητρα που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ξανά συνθήκες δίκαιης ανάπτυξης για όλους και όχι μόνο για τους προνομιούχους.

Σήμερα δυστυχώς, όλοι μιλούν για ανάπτυξη αλλά μόνο στα λόγια. Χρειάζεται επειγόντως να υπάρξει στροφή στην παραγωγή, ώστε να παραχθεί νέος πλούτος, που σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλλει για να ξεφύγουμε απ’ την κρίση.

Δεν μας ταιριάζει η υποταγή. Δεν μας πρέπει ο εθνικός εξευτελισμός. Δεν μας αρμόζει η μιζέρια και η παθητικότητα.

Κανείς δεν δικαιούται προκειμένου να μη χάσει τη βολή του, να θυσιάζει τα παιδιά του και την ίδια του τη χώρα. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε για την απεξάρτηση της χώρας από το ζυγό του σκληρού νεοφιλελευθερισμού. Να επαναφέρουμε πάλι την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία και την υπερηφάνεια του λαού.

Ο λαός πρέπει να πάψει να είναι θεατής και αδιάφορος. Πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής, αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους εκείνους που αδίστακτα καταστρέφουν τη ζωή του και τη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου