ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Βόλος και η Μαγνησία τίμησαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό τον καλλιτέχνη Πάνο Κόκκινο

ο-βόλος-και-η-μαγνησία-τίμησαν-με-συγκί-520757

Του Θεόδωρου Περράκη

Παντοτινό φίλο του καλλιτέχνη

Τον πολυβραβευμένο ερμηνευτή σπουδαίο καλλιτέχνη, Πάνο Κόκκινο. Τον αυτοδημιούργητο, όπως ξέρουμε από παλαιότερα όταν διαβάζαμε με συγκίνηση το βιβλίο που έχει εκδώσει, και το οποίο αξίζει να αγοράσετε και να διαβάσετε και τώρα που πουλιέται σε τιμή προσφοράς (όπως και το εισιτήριο που πουλήθηκε σε τιμή προσφοράς στους δύσκολους οικονομικά χρόνους που βιώνουμε, για να συμμετάσχουμε στη μουσική πανδαισία που απολαύσαμε..). Και ακριβολογώ όταν γράφω απολαύσαμε, αφού συμμετείχαμε ή με ρυθμικά παλαμάκια ή σιγοτραγουδώντας μαζί του, μια και με την αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου δυνατή και συγκινησιακά μελωδική φωνή του, όπως διαπιστώσαμε, δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να την καλύψομε…! Ακόμη, επειδή γνωρίζει ότι ο «κοσμάκης», (όπως μας αποκαλούν υποτιμώντας μας οι εκάστοτε κυβερνώντες) τελευταία δεν τα καταφέρνει να χαμογελάει και πεθαίνει δυστυχώς σε μικρές σχετικά ηλικίες, φρόντιζε με τα αστειάκια του να είναι και ευχάριστος και ΔΕΝ παρέλειψε να μας εμψυχώσει με τη φράση του: «Αδέλφια! μην απελπίζεστε τελικά θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά!».

Όμως, απολαύσαμε και τα παιδιά τον Τόλη και τον τζίνο για την δεξιοτεχνία τους και διότι στην κυριολεξία «κατέβασαν» την ψυχή τους στα δάκτυλά τους! Πώς να μην είναι συγκινημένη επομένως η μητέρα τους, δημιουργός στη διαρκή συνοχή και στα δύσκολα που ξεπέρασαν, και για αυτό παρακολουθούσε με δικαιολογημένη ικανοποίηση την υπέροχη οικογένειά τους!

Η εκδήλωση αυτή είναι η Τρίτη κατά σειρά στα πλαίσια των μεγάλων εκδηλώσεων με τίτλο «μέρες μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών». Συγχαρητήρια! αξίζουν στους διοργανωτές της ωραίας αυτής εκδήλωσης που απολαύσαμε και στους συνδιοργανωτές, στην άψογη εμφάνιση και τη συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων «ΙΩΝΙΑ» με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη, την ορχήστρα που πολλές φορές ο μεγάλος καλλιτέχνης υποκλίθηκε προς το μέρος, τους, όπως και στους ερμηνευτές τον γιο του Τζίνο Κόκκινο και Μαρία Καργαδούρη και την άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση Του Τόλη Κόκκινου, την άψογη και συγκινησιακά φορτισμένη από το ζευγάρι παρουσιαστών ανάλυση του έργου του μεγάλου καλλιτέχνη και όσων αφανών συνετέλεσαν για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο ένας σοβαρός, ταπεινός, και εξαίρετος καλλιτέχνης που δικαιούται από όλους μας, και της αναγνώρισης και του σεβασμού όπως είναι Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου