ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Φτάνει πια η κοροϊδία

φτάνει-πια-η-κοροϊδία-674306

Γράφει ο Χαλαστάρας Βασίλης,

Γεν. Γραμματέας στην Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου

Η χώρα μας λεηλατείται και ο Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση. Επί ενάμιση χρόνο τώρα οι υπαίτιοι και της σημερινής κατάστασης όλο μας σώζουν και όλο περισσότερο μας οδηγούν στην άβυσσο.
Η Εθνική μας κυριαρχία παραδίδεται στους τοκογλύφους δανειστές μας, ο Εθνικός μας πλούτος χαρίζεται ή ξεπουλιέται και μεγάλο τμήμα του Λαού μας παρακολουθεί ανήμπορο να αντιδράσει από την καταιγίδα των μέτρων.
Χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, «διεφθαρμένοι» πολιτικοί, «ανίκανοι» κυβερνώντες και «κατώτερα» των περιστάσεων αντιπολιτευτικά κόμματα συμπληρώνουν το παζλ και οδηγούν τη χώρα και το λαό της σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Οι μισθοί – συντάξεις – επικουρικά ταμεία λεηλατούνται. Η παιδεία – υγεία – κοινωνικό κράτος οδηγούνται στην εξαθλίωση. Η Ελληνική οικογένεια προστρέχει στους σύγχρονους «μαυραγορίτες» των ενεχυροδανειστηρίων για εκποίηση κάθε αντικειμένου αξίας για να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις ανάγκες της. Η Εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της χώρας μας τίθενται στη διακριτική ευχέρεια των δανειστών μας. Ιδανικά, Αξίες και Αρχές με τα οποία πορευθήκαμε μας τα παίρνουν σήμερα μέσα από τα χέρια μας για το …καλό μας . Όλα μπορεί να μας τα πάρουν, την ελπίδα και την ψυχή μας ποτέ. Δεν θα παραδοθούμε, αλλά θα αγωνισθούμε για την ανατροπή της αδιέξοδης αυτής κατάστασης.

Εμείς οι εργαζόμενοι , δεν θα μείνουμε τελικά απαθείς απλοί παρατηρητές των όσων συμβαίνουν σήμερα αποδεχόμενοι μοιρολατρικά τετελεσμένα γεγονότα. Η εποχή της σιωπηρής αποδοχής των πάντων τελείωσε οριστικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, και όχι μόνο για τη μείωση των αποδοχών μας, που είναι αποτέλεσμα όλων των άλλων παραγόντων, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της παρακμής και της κατάρρευσης αξιών και ιδανικών. Διαχρονικά η πολιτεία δεν μας απέδιδε αυτά που πραγματικά δικαιούμασταν αλλά μας χάριζε γενναιόδωρα την «αγάπη» της με την οποία πλουτίσαμε, ζήσαμε, κάναμε οικογένειες, σπουδάζουμε τα παιδιά μας και θα τους την αφήσουμε … κληρονομιά μαζί με τα χρέη μας… Οι Έλληνες εργαζόμενοι είμαστε υπερήφανοι, δεν θα λυγίσουμε από κανένα μέτρο όσο δυσβάσταχτο και να είναι, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε όρθιοι το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενεές, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυναμικά παρόντες σε όλα τα μέτωπα των εξελίξεων και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σαφέστατο μήνυμα στο «φαύλο» πολιτικό κατεστημένο και στους εκπροσώπους του πως, φτάνει πια η κοροϊδία.

Δεν αποδεχόμαστε και δεν συναινούμε σε κανένα νέο μέτρο, δεν ανεχόμαστε , την καταδίκη τη δική μας και των οικογενειών μας αλλά και του Λαού μας στην εξαθλίωση και πτώχευση, καθώς και την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Ήρθε η ώρα να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ενεργοί πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας μας και των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με ότι είναι ενάντια στο Εθνικό συμφέρον γιατί ότι είναι εθνικό συμφέρον είναι και δίκαιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου