ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Μόνιμο παράνομο παρκάρισμα

μόνιμο-παράνομο-παρκάρισμα-322329

Μόνιμο παράνομο παρκάρισμα

Ο ΚΟΚ να ορίζει ότι: η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη από είκοσι μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες. Στη φωτογραφία όμως, φαίνεται αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε δρόμο κεντρικότατο της πόλης, 1,5 μέτρο απόσταση από το σηματοδότη, να εφάπτεται στη διάβαση για μαθητές απέναντι από σχολική μονάδα.

Αναγνώστης της στήλης επισημαίνει ότι δεν έχει πινακίδες, επειδή προφανώς παραδόθηκαν και αποσύρθηκε από τη κυκλοφορία, και υπολογίζει (από την κατάσταση που εμφανίζει το όχημα) ότι είναι εγκαταλειμμένο περίπου 7 μήνες. Κι όμως δεν φέρει προειδοποιητικό σημείωμα από τον δήμο για υποχρεωτική μετακίνηση σε άλλη τοποθεσία.

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι.

Οταν η φύση… αναγεννάται

Οι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες χαμηλές θερμοκρασίες (-10ο C, -17οC) τον χειμώνα που πέρασε, είχαν ως αποτέλεσμα να καούν πολλά δένδρα στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, όπως λεμονιές, ευκάλυπτοι, πικροδάφνες, ακόμη και μερικές νεραντζιές που «καψαλίστηκαν».

Ευτυχώς σήμερα τα περισσότερα εξ αυτών ζωντάνεψαν. Ενας από τους τρεις εμβληματικούς φοίνικες στην είσοδο του ΟΣΕ που είχε καεί από τη μεγάλη παγωνιά αλλά αναγεννήθηκε, αφού η καρδιά του δένδρου έβγαλε νέα φύλλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου