ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Τα αυτονόητα

τα-αυτονόητα-410847

Τα αυτονόητα

Είδε κι απόειδε ο ιδιοκτήτης του παρτεριού, και ύστερα από τέσσερις ατυχείς δενδροφυτεύσεις αναγκάστηκε να τοποθετήσει πινακίδα για τα αυτονόητα. Το συγκεκριμένο παρτέρι που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τοπάλη, είχε καταντήσει χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων και άχρηστων αντικειμένων, με αποτέλεσμα να αναρτηθεί η ταμπέλα που κατέγραψε ο φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, και το στιγμιότυπο μιλάει από μόνο του.

Ευαισθησίες

Στην αντίποδα η ευαισθησία πολλών Βολιωτών, οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της προσφοράς, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τον κοινωνικό περίγυρο. Ρούχα τοποθετημένα σε κεντρικό σημείο της πόλης, προορίζονται για όσους τα έχουν ανάγκη και ενδεχομένως τα στερούνται. Τελικά υπάρχουν ευαισθησίες και, ευτυχώς, βρίσκουν πολλούς νέους μιμητές.

Ασφυκτιά

Ορατός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος σε όσους κινούνται κατά μήκος του πεζοδρομίου της Κ. Καρτάλη, στο ύψος της Αργοναυτών. Οι πλάκες που κάποτε κάλυπταν περιμετρικά τον κορμό του δέντρου που προσφέρει δροσιά στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν πλέον βρεθεί στον «αέρα». Είναι αναγκαίος ο επανασχεδιασμός του παρτεριού, προκειμένου να πάρει ανάσα το δέντρο που «ασφυκτιά», και παράλληλα να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα για τους ανύποπτους περαστικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου