ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Πολάκη

συνεχίζονται-οι-αντιδράσεις-για-τις-δ-734765

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πολιτική κόντρα μέσω αναρτήσεων στα social media με αφορμή την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο ο υφυπουργός Υγείας απάντησε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας ότι δεν είπε «τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η Ελλάδα στα καφενεία και στις παρέες».

Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης «η κυβέρνηση δεν φυλακίζει ούτε τιμωρεί ,αλλά αποκαλύπτει και έχει αποκαλύψει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Η δικαιοσύνη αποφασίζει, και αν έχει στοιχεία τιμωρεί και ενίοτε φυλακίζει, όπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας. Που δε μπορεί να τα θυμούνται κάποιοι όποτε τους συμφέρει».

Η νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη καταλήγει ως εξής: «Πρέπει να σας έχει πιάσει σύγκρυο…. Γιατί; Μήπως έχετε καμία μύγα;».

Είχε προηγηθεί tweet στην αγγλική γλώσσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter και πρόσθεσε:«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».

Βούτσης: Ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη δήλωση Πολάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή» ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο και μάλιστα από θέση ευθύνης, λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά».

Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς δεν πρόκειται κανένα να πάμε στη φυλακή αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν» ενώ εκφράστηκε και με καλά λόγια για το δικαιϊκό σύστημα υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται αλλαγές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Το… timeline της αντιπαράθεσης

Το «χρονολόγιο» της αντιπαράθεσης ξεκίνησε από τον Παύλο Πολάκη ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν η Δικαιοσύνη επιταχύνει τις διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και «κάποιοι» οδηγηθούν στις φυλακές.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», ζητώντας παράλληλα να μην δίνεται αναβολή σε προανάκριση για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Όπως είπε, «πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών».

Τον Παύλο Πολάκη «στήριξε» ο Πάνος Καμμένος ο οποίος συνομιλώντας με χρήστη είπε σχετικά: «Θα πάνε όλοι μέσα αλλά να αναρωτιέσαι και για κάποιους δικούς μας που μου επιτίθενται χωρίς λόγο. Έχω αποδείξει ότι αντέχω πιέσεις αλλά τα φίλια πυρά με πληγώνουν πιο πολύ. Μην ανησυχείς έρχεται η Νέμεσις …».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε μέσω πηγών της, σχολιάζοντας σχετικά:

«Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στην ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής που έκανε λόγο για πανικό της κυβέρνησης και απόπειρα κατασκευής ενόχων.

«Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί Υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν την δικαιοσύνη γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει» ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Στα όσα ειπώθηκαν τόσο από τον κ. Πολάκη όσο και στο Twitter από τον κ. Καμμένο αναφέρθηκε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονoς ο οποίος έγραψε στο Twitter «στο «σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» που εξήγγειλε χθες ο @atsipras οι υπουργοί παίρνουν «πραγματική εξουσία» δίνοντας οδηγίες στους δικαστές για τη φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Δοξάστε τους».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προτίμησε να σχολιάσει, γράφοντας μεταξύ άλλων πως γελά καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος:

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου