ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος υπό όρους 19χρονος που είχε κάνει 60 κλοπές σε όλη την Ελλάδα

ελεύθερος-υπό-όρους-19χρονος-που-είχε-κά-740384

Ελεύθερος με… όρους αφέθηκε ο 19χρονος διαρρήκτης ο οποίος είχε διαπράξει πάνω από 60 κλοπές τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή και απολογήθηκε για όσα κατηγορείται.

Μετά το τέλος της απολογίας του ο ανακριτή με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τον άφησαν ελεύθερο με τους όρους: να καταβάλει χρηματική εγγύηση, να μην φύγει από την χώρα και να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δράση του 19χρονου

Ο 19χρονος άνδρας από το τέλος Αυγούστου του 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, είχε διαπράξει συνολικά εξήντα κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, των οποίων η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο 19χρονος διέθετε προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα στον 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Υπενθυμίζεται πως οι διωκτικές αρχές έχουν σε βάρος του πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων, καθώς τα αποτυπώματά του έχουν βρεθεί σε σπίτια που διέρρηξε ενώ η μορφή του έχει καταγραφεί και σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα.

Πηγή: cretapost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου