ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης οι πορείες για τον Φύσσα -Τραυματίστηκε 19χρονη

πεδίο-μάχης-οι-πορείες-για-τον-φύσσα-τρ-750092

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Αγρίνιο στην πορεία που έγινε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μία 19χρονη τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα στο πρόσωπο.

Η κοπέλα καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Δημοκρατίας, όταν δέχτηκε τη φωτοβολίδα ευθείας βολής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η 19χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Συνελλήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικος

Όπως γράφει το agrinionews.gr, έξι άτομα συνελήφθησαν για τα σοβαρά επεισόδια.

Πρόκειται για νεαρούς (ηλικίας 15,17,19, 20, 28 αλλά και 31 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση σχετικά με εκρηκτικές ύλες , έκρηξη και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το άτομο που χτύπησε τη 19χρονη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και για το λόγο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στις 10.30πμ στα Δικαστήρια Αγρινίου.

Τα έκτροπα άρχισαν όταν ομάδα αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με αστυνομικούς των ΜΑΤ και η πλατεία στον σιδηροδρομικό σταθμό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sinidisi.

Επεισόδια σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Eπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η αντιφασιστική πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο πρίν τις 8 το βράδυ της Τρίτης η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί ήταν παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ενώ ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές άναψαν κάδους ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε μολότοφ μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία. Ενώ οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να αποχωρούν αφού η πορεία είχε φτάσει στο άγαλμα Βενιζέλου, η συγκεκριμένη ομάδα 30 κινήθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία και έριξε βόμβες μολότοφ.

Στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην Πάτρα, μια ομάδα ατόμων με κουκούλες κινήθηκε προς τη διασταύρωση των οδών Ερμού και Μαιζώνος όπου πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ.

Πηγη: thetoc.gr, με πληροφορίες από agriniosite.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου