ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς έγινε η κατολίσθηση στο Ναυάγιο

αυτόπτης-μάρτυρας-περιγράφει-πώς-έγι-753313

Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση τυχών αγνοουμένων.

Στο σημείο μεταβαίνει αυτή τη στιγμή κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου ώστε να ερευνήσει την πληροφορία που υπάρχει για τρεις αγνοούμενους κάτω από τους βράχους που έπεσαν.

Οι φόβοι για αγνοούμενους προέκυψαν λόγω του ότι κατά την καταμέτρηση που έκαναν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών, έλειπαν τρεις πελάτες τους. Παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί καθώς είναι πολύ πιθανό οι τουρίστες αυτοί μέσα στον πανικό τους να μπήκαν σε άλλη βάρκα.

Να σημειωθεί, ότι στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο iefimerida επιβεβαίωσε περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε μετά την κατολίσθηση σημείωσε ότι υπήρξε πανικός με τους τουρίστες να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση για να σωθούν. Δεν έλειπαν βέβαια και εκείνοι που παρά τα όσα συνέβαιναν δίπλα τους έβγαζαν… selfies.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου