ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Συστήνεται εθνική υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων αναγκών (vid)

τσίπρας-συστήνεται-εθνική-υπηρεσία-δ-777755

Tο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας της ενώπιον των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας είπε πως «είμαστε στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη μετά από μία ανείπωτη τραγωδία που άφησε βαθύ τραύμα σε όλη τη χώρα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να σκύψουμε βαθιά και προσεκτικά για να διδαχθούμε και να διορθώσουμε κενά και παραλείψεις. Μας βασανίζει το ερώτημα εάν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να πούμε ένα “όχι” σε εκείνους που ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνο το βράδυ. Οι πυροσβέστες δεν πρέπει να μπαίνουν στο μέσο μιας μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σημαντικό είναι να πάρουμε τα μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια καταστροφή και όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Για το σχέδιο του της σύστασης νέας Πολιτικής Προστασίας ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως ζήτησε τη συνδρομή ειδικών από το εξωτερικό για να «γίνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές», ξεκαθαρίζοντας παράλλλα πως καταργεί την Πολιτική Προστασία και συστήνει την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Πρωθυπουργός, επιτέθηκε και στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως δεν γίνει «Να μην ζητάνε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου