ΕΛΛΑΔΑ

Τον έπιασαν να μαζεύει τσάι του βουνού με το κιλό

τον-έπιασαν-να-μαζεύει-τσάι-του-βουνού-804162

Στα χέρια των υπαλλήλων του Δασαρχείου Ιωαννίνων και των θηροφυλάκων της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, έπεσε το βράδυ της Τρίτης ένας Έλληνας ο οποίος συνέλεγε χωρίς άδεια τσάι του βουνού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ο δράστης εντοπίστηκε κατά την διάρκεια περιπολίας σε μια δασική περιοχή της κοινότητας Κρύας του Δήμου Ιωαννιτών, την στιγμή που είχε ήδη συλλέξει σε δυο σάκους περίπου 15 κιλά βοτάνου τα οποία κατασχέθηκαν. Το τσάι του βουνού είναι ένα από τα ελληνικά βότανα που μοσχοπουλιούνται στις διεθνείς αγορές λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του και η συγκομιδή του γίνεται τον Ιούλιο, όταν έχει ανθίσει πλήρως.

Στην Ελλάδα είναι αυτοφυή περίπου 17 είδη του φυτού, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της ρινικής συμφόρησης, των αναπνευστικών προβλημάτων και του επίμονου βήχα, ανακουφίζει από τη δυσπεψία, τον στομαχόπονο, τη διάρροια, και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, δρα προληπτικά κατά της εμφάνισης καταρράκτη, θρόμβων και υπέρτασης, συνεισφέρει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, της αναιμίας και του καρκίνο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου