ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι διαρρηκτών χτύπησε 15 σπίτια

ζευγάρι-διαρρηκτών-χτύπησε-15-σπίτια-804806

Για τρεις μήνες, από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 27 Μαΐου, οι κάτοικοι σε περιοχές της Άμφισσας και στον Άγιο Γεώργιο Φωκίδας κοιμόντουσαν με το… ένα μάτι ανοιχτό, για να μην βρεθούν στην θέση τουλάχιστον 15 συντοπιτών τους που τα σπίτια τους είχαν γίνει στόχοι πανομοιότυπης διάρρηξης.

Οι συνολικά 12 διαρρήξεις και οι τρεις απόπειρες που είχαν γίνει εκείνο το διάστημα, με ιδιαίτερα πλούσια λεία σε μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 22.000 ευρώ, εξιχνιάστηκαν μετά από επίμονες έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών. Πίσω τους κρύβονταν ένας 28χρονος που τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες κλοπές και η 39χρονη φίλη του.

Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση, καθώς διαπίστωσαν ότι στις υποθέσεις αυτές συμμετείχε και άγνωστος αριθμός συνεργών τους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου