LIFE STYLE

Ένας Master Chef στην κουζίνα με τα παιδιά της «Αποστολής» [εικόνες-βίντεο]

ένας-master-chef-στην-κουζίνα-με-τα-παιδιά-της-α-813017

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων», ο ταλαντούχος νικητής του Master Chef Λάμπρος Βακιάρος μοιράστηκε τα μυστικά της μαγειρικής και της τεχνικής του με παιδιά που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου και της οικονομικής αστάθειας και φιλοξενούνται στον Ξενώνα «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Λάμπρος με τους νέους βοηθούς του από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δημιούργησε μια ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει την ελληνική κουζίνα και την κουζίνα της Ανατολής. Οι πέντε νεαροί επίδοξοι Chef, υπό τις οδηγίες του γνωστού Master Chef, προετοίμασαν και μαγείρεψαν κοτόπουλο και σως με κάρυ, για να τη σερβίρουν με αραβικές πίτες σε όλους τους φίλους τους, που ζουν ξέγνοιαστες στιγμές στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα.

«Το φαγητό μάς ενώνει περισσότερο απ’ όλα γιατί είναι «αγάπη». Το φτιάχνεις με αγάπη για να το προσφέρεις και να ευχαριστήσεις», λέει με χαμόγελο ο νεαρός νικητής του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού που μια μέρα σαν κι αυτή έσπευσε να βρεθεί στο πλευρό των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, των πιο ευάλωτων της προσφυγικής κρίσης. «Μ’ αρέσει να βοηθάω αυτά τα παιδιά και βλέπω πως έχουνε ενέργεια μέσα τους κι έχουν πολλά να δώσουν».

Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη βία και την ανέχεια. Σχεδόν 20 εκατομμύρια από αυτούς είναι πρόσφυγες και πάνω από τους μισούς είναι παιδιά.

«Στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και στον Ξενώνα «ΕΣΤΙΑ» γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του θάρρους, της υπομονής και της επιμονής των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, τα οποία φιλοξενούμε και κάνουν όνειρα για το μέλλον τη στιγμή που έχουν χάσει το σπίτι τους και σε κάποιες περιπτώσεις κάθε επαφή με την οικογένεια τους. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας αναλογιστούμε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν δρόμο επιστροφής, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Ας αναρωτηθούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς κι ας ανοίξουμε την καρδιά και την αγκαλιά μας για αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους και κυρίως για τα νέα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε η επιβίωση και η ελπίδα τους. Θα μας θυμούνται για όσα κάναμε γι΄ αυτούς», υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες τι έγινε στην κουζίνα σε αυτή τη μοναδική συνεργασία του MasterChef Λάμπρου Βακιάρου με τα παιδιά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου