ΕΛΛΑΔΑ

H προκήρυξη του φετινού διαγωνισμού για Στρατιωτικές Σχολές

h-προκήρυξη-του-φετινού-διαγωνισμού-γι-38566

Αναρτήθηκε στη διεύθυνση http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/other-info-el/6567-prokhryxh-diagwnismoy-epiloghs-spoydastwn-triwn-asei-assy-2018.html η προκήρυξη του φετινού διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών-σπουδαστριών για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

Οι υποψήφιοι-υποψήφιες θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά έως τις 10 Μαϊου, ενώ οι υποψήφιοι με ελλιπή δικαιολογητικά έως τις 5 Ιουνίου (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά έως τις 13 Ιουλίου και οι υποψήφιοι με ελλιπή δικαιολογητικά έως τις 27 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες θα πρέπει:

1. Να µάθουν εάν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα συµπληρώσουν, εάν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τα εξεταστικά κέντρα, όπως προβλέπουν οι οργανισµοί λειτουργίας τους.

2. Να ενηµερωθούν για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα γίνονται δεκτά από τα εξεταστικά κέντρα στην περίπτωση αποστολής τους µέχρι και τις καταληκτικές ηµεροµηνίες που αναγράφονται στο παράρτηµα, εφόσον φέρουν ευανάγνωστη ηµεροµηνία σφραγίδας ταχυδροµικής υπηρεσίας, δηµόσιας ή ιδιωτικής.

Φέτος, στις Σχολές θα εισαχθούν:

– Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – 170 άτομα

– Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – 34 άτομα

– Σχολή Ικάρων – 64 άτομα

– Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων – 69 άτομα

– Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής – 26 άτομα

– Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών -201 άτομα

– Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικών – 75 άτομα

– Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας – 180 άτομα

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δηµιουργούνται λόγω µη παρουσίασης, παραίτησης, αποµάκρυνσης ή αποχώρησης των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι σε αυτές τις Σχολές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου