ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό επεισόδιο και τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στη Βουλή

σοβαρό-επεισόδιο-και-τραμπουκισμοί-χ-73966

Σε νέα ακραία επίθεση προχώρησαν από το βήμα της Βουλής βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του πολιτικού συστήματος αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τα πειθαρχικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον τους παραμένουν αμετανόητοι.

Λίγες ώρες πριν το νέο αυτό περιστατικό σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής που πήγε στο νηπιαγωγείο της Βουλής να παραλάβει τα παιδιά της καθύβρισε τον βουλευτή Χουσείν Ζειμπέκ, αλλά στην συνέχεια μετά την παρέμβαση του φρούραρχου ζήτησε συγνώμη.

Μπροστά στο νέο αυτό περιστατικό η Βουλή καλείται να λάβει δραστικά μέτρα. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση να προαναγγέλλει αποπομπή ολόκληρης της ΚΟ της νεοναζιστικής οργάνωσης από τις εργασίες της Βουλής

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν στο βήμα ο Γιάννης Λαγός. Το παράδοξο είναι ότι το νομοσχέδιο που συζητείται δεν προιδεάζει για αντιπαραθέσεις υψηλής κλίμακας καθώς ρυθμίζει θέματα μεταφορών.

Ο βουλευτής έστρεψε την κουβέντα στην σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και στο απειλητικές επιστολές που απέστειλαν στους 300 διάφορες πανεμακεδονικές οργανώσεις.

Κατά πληροφορίες ο χρυσαυγίτης ζήτησε να καταρρίψουμε ένα τούρκικο πολεμικό αεροπλάνο και να συλλάβουμε τον πιλότο ως αντίποινα ενώ στην συνέχεια καθύβρισε τους βουλευτές και κυρίως τον Νίκο Ξυδάκη που επιχείρησε να παρέμβει χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές «προδότες» «πουλημένοι» «λαμόγια» ενώ χρησιμοποίησε λοιπές εκφράσεις πεζοδρομίου.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης επιχείρησε να επιβάλει τη τάξη ζητώντας και την συνδρομή της αστυνομικής φρουράς, ενώ για λίγο έλειψαν να πιαστούν στα χέρια.

Στην συνέχεια οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από την αίθουσα συνεχίζοντας πάντως να εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων.

Ο Σπύρος Λυκούδης καταδίκασε το νέο αυτό επεισόδιο κάνοντας λόγο για ακραίο υβρεολόγιο και ανήγγειλε ότι για το ζήτημα θα επιληφθούν άμεσα τα όργανα του Κοινοβουλίου αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής.

Τον λόγο πήραν και οι πρωταγωνιστές της άλλης πλευράς.

Ο Νίκος Ξυδάκης (ΣΥΡΙΖΑ) υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να ακούμε τους αρνητές της Δημοκρατίας να καθυβρίζουν την Δημοκρατία και εξέφρασε την άποψη ότι οι επιθέσεις της ΧΑ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και για αυτό πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ). Αμέσως μετά η συνεδρίαση σταμάτησε για λίγα λεπτά και όταν ξανάρχισε τον λόγο πήρε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή καταδίκη αλλά και δράσεις διότι διαφορετικά το αυγό του φιδιού θα συνεχίσει να ζεσταίνεται. Υπογράμμισε ότι πράξεις σαν και αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν διότι εκτός των άλλων δίνουν επιχειρήματα και στους ακραίους της άλλης πλευράς.

Και αφού αποκάλυψε το περιστατικό με τη σύζυγο βουλευτή και τον μουσουλμάνο βουλευτή άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι η εισήγηση θα είναι να αποπεμφθεί η Χρυσή Αυγή από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου