ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Πώς θα εκδοθούν τα αποτελέσματα για τους δήμους

ασεπ-πώς-θα-εκδοθούν-τα-αποτελέσματα-γ-76042

Με απόλυτα δόκιμη, θεσμική και νομικά κατοχυρωμένη μεθοδολογία θα εκδώσει το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της χώρας.

Η όλη διαδικασία διακρίνεται από μία ιδιαιτερότητα, που συνδέεται αποκλειστικά με το «επείγον» της κατάστασης: οι προσωρινά διοριστέοι θα πιάσουν δουλειά αμέσως, πριν εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει για να μην μείνουν «στον αέρα» οι ήδη υπηρετούντες στους δήμους (π.χ. συμβασιούχοι στην Καθαριότητα) στις 31 Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους.

Τονίζεται ότι η ίδια ακριβώς μεθοδολογία έχει ακολουθηθεί σε περιπτώσεις όπου οι φορείς ζητούσαν από το ΑΣΕΠ την διοχέτευση προσωπικού σε άμεσο και επείγον χρόνο (π.χ. νοσοκομεία).

Σημειώστε:

  • Έως 31 Μαρτίου θα βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα, με βάση τα στοιχεία που επικαλούνται οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική αίτησή τους
  • Για λόγους οικονομίας χρόνου, δεν θα εξεταστούν, σε πρώτη φάση, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που πιστοποιούν τις ιδιότητες που επικαλούνται στην αίτησή τους
  • Η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, περί τα τέλη Ιουνίου, θα περιλαμβάνει και την εξέταση όλων των πιστοποιητικών (τελικός έλεγχος)
  • Οι προσωρινά διοριστέοι θα παραμείνουν στη θέση τους έως και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Με βάση το νόμο δεν έχουν κανένα δικαίωμα νομικής προσφυγής, εάν αντικατασταθούν από υποψηφίους που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα διοριστέων.

Πηγή: workenter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου