ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο λόγω επικινδυνότητας το 4ο δημοτικό Βύρωνα

λουκέτο-λόγω-επικινδυνότητας-το-4ο-δημ-76790

Σοκ για πολλούς βυρωνιώτες μαθητές καθως το 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα σφραγίστηκε λόγω επικινδυνότητας.

Γονείς καθηγητές και μαθητές είχαν επισημάνει τους κινδύνους από το κτίριο που φιλοξενεί το σχολείο και έχει ανεγερθεί το 1928 ενώ τώρα περιμένουν την Παρασκευή το απόγευμα να ενημερωθούν από την δημοτική αρχή για το που και πότε θα κάνουν μαθήματα τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα σφραγίστηκε χθες το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα ύστερα από αυτοψία που από τη Διεύθυνση Δόμησης, Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών Δήμου Αθηναίων και κρίθηκε «επικίνδυνο από άποψη στατική, δομική και δημόσιας ασφάλειας και γι’ αυτό το λόγο απαιτείται η αχρησία του συνόλου του σχολείου έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» που ενημερώθηκε χθες το απόγευμα για αυτή την εξέλιξη, επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής και τονίζει οτι «Η Διεύθυνση Δόμησης στη συνέχεια ζητάει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα να “…εφαρμόσει άμεσα και εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη του παρόντος, τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχήματος και την εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας”.

Και παραθέτει τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα του κτηρίου, να μπει περιμετρικά στον αύλιο χώρο προστατευτικό για την ασφαλή διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών, να αποκλειστεί η χρήση των πεζοδρομίων των γύρω δρόμων, Κολοκοτρώνη και Ρόδωνος, για ασφάλεια των πεζών, να ελεγχθούν και διασφαλιστούν οι πλάκες οροφής Β ορόφου για να μην πέσουν επιχρίσματα και γενικά να παρθούν όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που θα προκύψουν από τον λεπτομερή έλεγχο που πρέπει να γίνει από τον υπεύθυνο μηχανικό!

Οι εκπαιδευτικοί έχουν θέσει το θέμα του συγκεκριμένου συγκροτήματος, δημοτικού και νηπιαγωγείου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τονίζουν οτι: “Κατά διαστήματα έγιναν μικροεπεμβάσεις και μικροσυντηρήσεις, αλλά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πρότασής μας, που δεν είναι άλλη παρά το γκρέμισμα του υπάρχοντος κτηρίου και η ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου, θέση την οποία είχαμε θέσει και σε συναντήσεις μας και στην τωρινή αλλά και προηγούμενη Δημοτική αρχή του Βύρωνα, αλλά δεν κινήθηκε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση”.

Συγκεκριμένα σε μια σειρά ενημερωτικά αναφέραμε:”Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ανεγερθεί νέο σύγχρονο διδακτήριο στη θέση του σημερινού, που στεγάζει το 4ο Δημοτικό και το 4ο Νηπιαγωγείο, με προσωρινή μεταφορά τους σε άλλο κτήριο. Ως τότε πρέπει να γίνονται στο κτήριο οι αναγκαίες συντηρήσεις, γιατί γίνονται συνεχείς αποκολλήσεις σοβάδων με κίνδυνο να συμβεί ατύχημα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διαβίωση μαθητών και εκπαιδευτικών”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου