ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος 26χρονος που προσποιήθηκε τον αστυνομικό και έκλεψε κινητό

προφυλακιστέος-26χρονος-που-προσποιήθ-84117

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Τρίτη μετά την απολογία του ο 26χρονος που φέρεται να εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε Αλβανό, και με την απειλή ενός σουγιά, να του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Η σύλληψη του 26χρονου έγινε το περασμένο Σάββατο 10 Μαρτίου, στη Ρόδο σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νικόλαο Ροδίτη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος αρνήθηκε τα περισσότερα από αυτά που του καταλογίζονται και ειδικότερα, ότι εμφανίστηκε ως αστυνομικός ή ότι είχε μαζί του σουγιά, καθώς επίσης και τις δύο κλοπές που φέρεται να είχε διαπράξει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Δηλαδή ο 26χρονος αποδέχτηκε τη διάπραξη μόνο της αφαίρεσης (κλοπής) του κινητού τηλεφώνου του αλλοδαπού, πράξη για την οποία δήλωσε μετανιωμένος και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει.

Ο ίδιος είπε πως είναι χρήστης ουσιών και ζήτησε δια του δικηγόρου του τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 26χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Μαρτίου, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δήθεν … συνάδελφό τους!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 26χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό πλησίασε τον 20χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και αφού τον χτύπησε προκαλώντας του σωματικές βλάβες με την απειλή ενός σουγιά του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Μετά το περιστατικό, ο αλλοδαπός μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και έκανε καταγγελία και λίγες ώρες αργότερα ο δράστης εντοπίστηκε και προσήχθη στην υπηρεσία.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε διαπράξει και δύο κλοπές και ειδικότερα:

Στις 22.02.2018 αφαίρεσε από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο μια γυναικεία τσάντα που περίεχε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και τιμαλφή και την 1η Μαρτίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα αφαίρεσε από γυναίκα υπήκοο Βουλγαρίας τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και 70 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου