ΕΛΛΑΔΑ

Σπίτι- μπαρουταποθήκη εντοπίστηκε σε χωριό της Σπάρτης

σπίτι-μπαρουταποθήκη-εντοπίστηκε-σε-89406

Ολόκληρο το χωριό του, την Σκούρα του Δήμου Σπάρτης, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ένας 39χρονος Έλληνας που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε… πυριτιδαποθήκη γεμάτη βεγγαλικά και κροτίδες που σκόπευε να «σπρώξει» στην αγορά εν όψει του Πάσχα, αλλά και παράνομα όπλα!

Η δραστηριότητα του 39χρονου υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών της Ασφαλείας Σπάρτης, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση για να τον συλλάβουν και να κάνουν έρευνες στην κατοικία του, μια αποθήκη ακριβώς δίπλα και το όχημα που χρησιμοποιεί.

Συνολικά, κατέσχεσαν 2.073 τεμάχια πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κροτίδων, δύο πιστόλια κρότου, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων και τέσσερις σωλήνες εκτόξευσης βεγγαλικών.
Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν 19,7 γραμμάρια πυρίτιδας, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 120 μέτρων, 301 φυσίγγια κρότου, 375 καψύλλια και έξι συσκευές εκτόξευσης σπρέι πιπεριού. Όλα αυτά, στοίχισαν στον 39χρονο κατηγορίες για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ειδών πυροτεχνίας και περί όπλων και εκρηκτικών που του απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου