ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στην Καμπούλ

συγκλονιστικές-φωτογραφίες-από-το-ξε-147452

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από όσα έζησε στο ξενοδοχείο του τρόμου στην Καμπούλ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ελληνας πιλότος που μαζί με έναν συνάδελφό του παραλίγο να χάσουν τις ζωές τους στην τρομοκρατική επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental το Σάββατο, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στην Καμπούλ κατά την εισβολή των Ταλιμπάν περιέγραψε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Βασίλης Βασιλείου ο πιλότος που ήταν στο Intercontinental.

«Είχα ανέβει στο δωμάτιο, έκλεισα τα φώτα, είδα από το μπαλκόνι ότι η φρουρά άρχισε να τρέχει, άκουσα θορύβους», περιέγραψε ο κ. Βασιλείου. Ήταν η στιγμή που οι ένοπλοι επιτίθονταν στο ξενοδοχείο. Αρχικά πυροβόλησαν και έσπειραν το θάνατο, στη συνέχεια όμως ανέβηκαν στον όροφό του.

«Ξεκίνησαν από το διπλανό δωμάτιο, σπάζοντας την πόρτα με βαρύ αντικείμενο και μετά ήρθαν στη δική μου πόρτα, σήκωσα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα, πέταξα τα σεντόνια, άνοιξα την μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται ότι έχω φύγει και μπήκα κάτω από το κρεβάτι», περιγράφει συγκλονίζοντας.

Το δωμάτιό του είχε δύο κρεβάτια, το ένα το είχε ήδη αναστατώσει, για να φαίνεται πως έχει φύγει. Σήκωσε στη συνέχεια το στρώμα και μπήκε από κάτω. Δεν χώραγε και το κρατούσε να αιωρείται για δέκα εκατοστά στον αέρα.

«Τους είδα, ήταν και ο αρχηγός, πήγε στο μπαλκόνι, άρχισε να πυροβολά, ένας άλλος σήκωσε το διπλανό κρεβάτι», είπε λέγοντας ότι οι ένοπλοι Ταλιμπάν φώναζαν συνέχεια το όνομα του αρχηγού τους.

Στη συνέχεια, «φύγανε, ο ένας έμεινε για ώρα στο διπλανό δωμάτιο και οι πυροβολισμοί από το διπλανό δωμάτιο έρχονταν και στο δικό μου», λέει ο Β. Βασιλείου.

Ο έτερος πιλότος, ο Μιχάλης Πουλικάκος, κάθε φορά που πηγαίνει στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αυτήν τη φορά έμεινε στον 4ο. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των εισβολέων.

«Κατά τις οκτώ μπήκαν από την κεντρική είσοδο της κουζίνας οι ένοπλοι, εξουδετέρωσαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και σκότωσαν δέκα άτομα», περιγράφει ο Μ. Πουλικάκος και συνεχίζει:

«Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν στα δωμάτιά μας».

Και οι δύο πιλότου εξήγησαν ότι η σύγχυση που προέκυψε σχετικά με Έλληνα νεκρό ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης εντύπωσης. Επειδή κανένας για ώρες δεν είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Βασιλείου, θεωρήθηκε θύμα.

Ο κ. Πουλικάκος ευχαρίστησε όλους τους φίλους και γνωστούς, που τους έχουν κατακλύσει με μηνύματα, αλλά ακόμα περισσότερο την Πρεσβεία και την ΕΥΠ, που τους έδινε οδηγίες μέσω μηνυμάτων τη στιγμή της επίθεσης, για το πώς να προφυλαχθούν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου