ΕΛΛΑΔΑ

Το οκταμελές πλήρωμα του πλοίου «Adromeda» οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά

το-οκταμελές-πλήρωμα-του-πλοίου-adromeda-οδ-165970

Στην Εισαγγελία Πειραιά, για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων, οδηγήθηκε σήμερα το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου «Andromeda» (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός).

Το πλοίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Σημειώνεται ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

Το πλήρωμα του «Andromeda», το οποίο συνοδευόταν από άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έφθασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Κρήτη 2» και στις 10:30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά.

Τα εκρηκτικά που μετέφερε το πλοίο έχουν εκφορτωθεί, ήδη, στο λιμάνι του Ηρακλείου και όταν η δέσμευσή τους γίνει δεκτή από τις εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο με τη συνδρομή του στρατού.

Το πλοίο που έχει κατασχεθεί διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

«Το ΛΣ απασφάλισε μία κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους ανθρώπους και το θαλάσσιο περιβάλλον» τόνισε χθες ο διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου