ΕΛΛΑΔΑ

Σβάστικες, μαχαίρια, σημαία της 21ης Απριλίου, στα σπίτια των ακροδεξιών που συνελήφθησαν

σβάστικες-μαχαίρια-σημαία-της-21ης-απρ-166208

Ναζιστικά σύμβολα, καθώς και σύμβολα της χούντας, αυτοκόλλητες σβάστικες, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «ΑΠΕΛΛΑ» και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο και αντιφασιστικό στέκι «Φαβέλα», στις 29 Αυγούστου 2017, στον Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συλληφθέντες είναι δύο 19χρονοι, ένας 21 και ένας 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες.

Ο ανήλικος που συνελήφθη αργότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε ένα από τα σπίτια στα οποία έγιναν έρευνες, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Από τις μέχρι τώρα, κατ΄ οίκον έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

– όπλα τύπου «airsoft»,

– δύο φυσίγγια, ένα πολεμικού τυφεκίου και ένα των 9 mm, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,

– πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων,

– δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες,

– πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της «Χρυσής Αυγής» και της «ΑΠΕΛΛΑ»,

– βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα,

– σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και

– ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Η κατασκευή του ενός φιαλιδίου βουτανίου με τις πέτρες, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, ότι οι συλληφθέντες δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θεωρούν βέβαιο, ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «ΑΠΕΛΛΑ», καθώς ο 26χρονος, που φέρεται και ως επικεφαλής, είναι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ερευνάται η εκδοχή να πρόκειται για έναν «πυρήνα» ενός ευρύτερου ακροδεξιού κυκλώματος και πιθανότατα έχει «συγγένεια» με άλλη ομάδα που είναι πίσω από εμπρησμούς σε καταλήψεις και ακατοίκητα σπίτια, στα οποία έχουν καταλύσει πρόσφυγες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου