ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: Μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια. Θα αναζητηθούν ευθύνες για την τραγωδία

σκουρλέτης-μεσίστιες-οι-σημαίες-στα-δ-232309

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης, λόγω της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική, υπέγραψε απόφαση η οποία ορίζει ότι η Σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 15η Νοεμβρίου έως και την 17η Νοεμβρίου 2017 και ότι αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις, πλην των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, οι οποίες αποτελούν εκδηλώσεις μνήμης, σύμφωνα με το Ν.2739/1999.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» διαβεβαίωσε ότι Θα αποζημιωθούν από το Κράτος όλοι οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων και ήδη στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.
Επίσης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία την οποία απέδωσε και στα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καταρτιστεί και θα υλοποιηθεί ένα master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου