ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στην αλλαγή φύλου από τα 15, αποφάσισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

όχι-στην-αλλαγή-φύλου-από-τα-15-αποφάσ-280802

«Ναι» επί της αρχής στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και «όχι» στο άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15, θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του κόμματος στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Διαφορετική γνώμη έχει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος (πριν τουλάχιστον τη συνεδρίαση) έλεγε ότι θα ψηφίσει και το επίμαχο άρθρο. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε διαφωνήσει με τη θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη νομοσχέδια που δε θα έχουν τη δεδηλωμένη (σ.σ. Στήριξη και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΑΝΕΛ).
Από τη ψηφοφορία θα απουσιάζει η κυρία Γεννηματά που θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη. Προς αποφυγή παρεξήσεων οι επιτελείς της επισημαίνουν ότι η ημέρα της ψηφοφορίας άλλαξε με πρόταση της πλειοψηφίας στην οποία διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου