ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος υποψήφιος για την Κεντροαριστερά μάζεψε τελικά τις περισσότερες υπογραφές

ποιος-υποψήφιος-για-την-κεντροαριστε-301651

Υπογραφές 12.500 πολιτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αρχικές 1200 των νέων, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα, στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών».

Οι υπογραφές των 12.500 πολιτών, που δημιουργούν το αρχικό εθελοντικό δίκτυο στήριξης της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά, καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της.

Θεοδωράκης με 5.000 υπογραφές

«Είμαστε μπροστά σε μια θετική προοδευτική έκρηξη. Τα μικρά προβλήματα θα ξεπεραστούν και σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία του προοδευτικού Κινήματος. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ένας, να αλλάξουμε το προοδευτικό Κίνημα και να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, να αλλάξουμε τη χώρα μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα καλύτερη, με περισσότερες ευκαιρίες και Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αλιβιζάτο, όπου κατέθεσε τις υπογραφές για την επικύρωση της υποψηφιότητας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Με 2.300 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

“Κατέθεσα πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Καθ. κ. Ν.Αλιβιζάτο 2300 υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς μου. Ευχαριστώ όλες και όλους που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:

«Υποχρέωση όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τη διαδικασία εκλογής της 5ης Νοεμβρίου με τρόπο που θα θεμελιώνει γερά το εγχείρημα για το νέο ενιαίο πολιτικό φορέα. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αναγεννημένη, ανοιχτή, καινοτόμα και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη.Γι’ αυτό συμμετέχω. Γι’ αυτό προσπαθώ και αγωνίζομαι».

Ανδρουλάκης με 1.700 υπογραφές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), κ. Νίκο Αλιβιζάτο, λίστα με 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρόκειται για μικρό μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συλλέχθηκαν απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και από Ελληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ανδρουλάκη στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 και οι οποίες αποτυπώνουν τη μαζική, εθελούσια δημόσια στήριξη.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Ανδρουλάκη συνεχίζεται μέσω του διαδικτυακού τόπου nikos.vote και των πυρήνων που έχουν συγκροτηθεί σε όλη την επικράτεια.

Το Κίνημα Εθελοντών δυναμώνει καθημερινά.

Η επιστολή Ανδρουλάκη προς τον Νίκο Αλιβιζάτο:

Προς: Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για την εκλογή επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. (Υπόψη Προέδρου κ. Νίκου Αλιβιζάτου)

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης επιστολής και σε συνέχεια της από 08/09/2017 υποβολής δήλωσης υποψηφιότητάς μου, σας καταθέτω, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τη διαδικασία, 1.500 υπογραφές, ως μέρος του συνόλου των υπογραφών από το κίνημα των εθελοντών που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου.

Οι υπογραφές αυτές καλύπτουν το σύνολο των 56 εκλογικών περιφερειών της Χώρας και αντιστοιχούν σε 100 ανά διοικητική περιφέρεια, πλέον υπογραφών που προέρχονται από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι άλλοι υποψήφιοι

Ο κ. Γιώργος Καμίνης έχει καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποστείλει στον κ. Αλιβιζάτο τις απαιτούμενες υπογραφές ο κ. Γιάννης Μανιάτης, 1.250, εκ των οποίων αρκετές από Έλληνες του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας περίπου 1.500 υπογραφές.

Περίπου 1.700 συγκέντρωσε ο Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου