ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια στη Χίο. Δύο μετανάστες τραυματίες

άγρια-συμπλοκή-με-μαχαίρια-στη-χίο-δύο-302936

Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια και τραυματισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα. Το περιστατικό συνέβη στις περίπου 22.00 και κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των μονάδων ΜΑΤ και ΥΑΤ στο νησί, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα, ιρανικής καταγωγής, για άγνωστο λόγο προκάλεσε τον ομοεθνή του φερόμενο ως δράστη καθώς και τον συνεργό του. Τα πράγματα ξέφυγαν και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο ιρανός δράστης επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι. Τραυματίστηκαν και οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι, ενώ ο συνεργός του δράστη συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Οι δύο τραυματίες, δηλαδή θύμα και θύτης, μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός που έχει απομείνει στη Σούδα αποτελείται από μόνους άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που δεν δικαιούνται άσυλο αλλά εξαιτίας των διαδικασιών δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Πηγή: politischios.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου