ΕΛΛΑΔΑ

Λουόμενη βγαίνει από τη θάλασσα του Π. Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα

λουόμενη-βγαίνει-από-τη-θάλασσα-του-π-φ-302979

Λένε, πως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και αυτό, το αποδεικνύει ο Βέλγος φωτορεπόρτερ Max Gyselinck, ο οποίος με μια φωτογραφία του, κατάφερε να συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Παλαιό Φάληρο, 20 Σεπτεμβρίου 2017. Μια γυναίκα βγαίνει από τη θάλασσα και από τη μέση και κάτω είναι καλυμμένη με πίσσα ενώ τα χέρια της έχουν μαυρίσει επίσης, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

«Όλοι όσοι θέλουν να βουτήξουν ας το ξανασκεφτούν» είχε πει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απευθυνόμενους σε όσους δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων σε ότι αφορά την κολύμβηση στις περιοχές όπου έφτασε η πετρελαιοκηλίδα.

Η ανάρτηση του φωτογράφου:

Παράλληλα, το υπουργείο έχει προειδοποιήσει ποιά σημεία πρέπει να αποφεύγουν οι λουόμενοι. Ανάμεσα στις παραλίες, βρίσκονται και όλες οι ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Όπως μαθαίνουμε από το προφίλ του στο Twitter, ο Max Gyselinck γεννήθηκε στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977.

Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelance» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα. Συνεργάζεται με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde κ.α.

CNN Greece

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου