ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τις χειροπέδες στον 16χρονο

η-απάντηση-της-ελ-ασ-για-τις-χειροπέδες-307645

«Οι αστυνομικοί δεν έβγαλαν τις χειροπέδες από τον 16χρονο μέσα στο ασθενοφόρο, γιατί ήταν σε ‘υπερδιέγερση’, υπερκινητικός και αντιδραστικός, εξαιτίας του σοκ του ατυχήματος, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την αποδέσμευσή του. Το ίδιο ήθελε και το πλήρωμα του ασθενοφόρου για την ασφάλεια της μετακίνησής του» απαντούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες που ανάφεραν ότι ο 16χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, μπήκε στο ασθενοφόρο χωρίς να του βγάλουν τις χειροπέδες.

Αυτή ήταν η κατάσταση του νεαρού, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, όταν μπήκε στο ασθενοφόρο, ενδεχομένως και από επιληπτική κρίση που υπέστη, γι αυτό δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τα δεσμά του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι γιατροί παρέλαβαν με χειροπέδες τον νεαρό μέσα στο νοσοκομείο και παρενέβησαν για να του αφαιρεθούν, καθώς όπως υποστήριξαν ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να διαφύγει γιατί είχε κάταγμα στην κνήμη. Κατόπιν, ο 16χρονος έπαθε πτώση συνείδησης καθώς και επιληπτικό επεισόδιο. Για αυτό κρίθηκε άμεση η ανάγκη διασωλήνωσης του.

Ο 16χρονος φέρει μεγάλο τραύμα στο κεφάλι που ξεκινάει από το μέτωπο και φτάνει ως τη βάση της μύτης. Το τραύμα έχει προκαλέσει αιμάτωμα, στα εξωτερικά μόρια του κεφαλιού. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη, ενώ σήμερα θα κάνει χειρουργείο για την κνήμη. Χθες ο 16χρονος υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, η οποία ήταν «καθαρή» καθώς δεν εντοπίστηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και αναμενόταν οι γιατροί να επιχειρούσαν την αποσωλήνωσή του και να τον ξυπνήσουν από το τεχνητό κώμα.

Ο 16χρονος, σύμφωνα με την αρχική αστυνομική έρευνα, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν ωστόσο θα ληφθεί DNA και αποτυπώματα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται σε άλλη υπόθεση. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα απόδρασης , εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αντίσταση.

Κάποια από τα μέλη της αστυνομικής διμοιρίας που δέχθηκε τις επιθέσεις τα ξημερώματα της Κυριακής στην Χαριλάου Τρικούπη, και συνέλαβαν τον νεαρό, κατέθεσαν τη συμμετοχή του σε αυτές και τη ρίψη βομβών μολότοφ εναντίον τους και αναμένονται και οι υπόλοιποι. Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε μια αντισφυξιογόνος μάσκα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου