ΕΛΛΑΔΑ

Πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Ηταν αξιόπλοο. Πήρε ξαφνικά κλίση

πλοιοκτήτης-του-αγία-ζώνη-ιι-ηταν-αξ-311869

Στον ισχυρισμό ότι το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν απόλυτα αξιόπλοο προχώρησε σήμερα σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης του μικρού δεξαμενόπλοιου Θοδωρής Κοντούρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ .Κουντούρης τόνισε επίσης ότι το πλοίο είχε επιθεωρηθεί πλήρως πριν ενάμιση μήνα. Αν και επιβεβαίωσε ότι τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν λήξει, τόνισε ότι πήρε δίμηνη παράταση από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας όπως προβλέπει ο νόμος. «Όλα είναι νόμιμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε επιθεωρηθεί πριν από ένα μήνα».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για την απουσία μεγάλου αριθμού ατόμων από το πλήρωμα ο κ. Κουντούρης εξήγησε ότι «το πλοίο πήγε και αγκυροβόλησε 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο αγκυροβόλιο Πειραιά» και ο πλοίαρχος μπορούσε να δώσει άδεια στο πλήρωμα. Ωστόσο, ο ίδιος διαψεύδει τις κατηγορίες ότι από τα 11 άτομα του πληρώματος, μόνο τα δύο ήταν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της βύθισης, λέγοντας: «Εμένα ο καπετάνιος μου είπε ότι είχε αφήσει τέσσερα άτομα».

«Δεν γνωρίζουμε γιατί βυθίστηκε. Ο καπετάνιος δεν ήταν πάνω στο πλοίο όταν έγινε. Οι άνθρωποι που ήταν πάνω μου είπαν ότι εντελώς ξαφνικά είδαν ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και βυθίστηκε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το τι συνέβη», συνέχισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος έχει καταστραφεί οικονομικά γιατί «το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο σαν αξία, μόνο προς τρίτους».

Ο κ. Κουντούρης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με την εταιρεία του και το γεγονός ότι δύο από τα πλοία του ελέγχονται για υποθέσεις λαθρεμπορίας. «Είχαν εμπλακεί σε μια υπόθεση λαθρεμπορίας, για την οποία έχουμε αθωωθεί εδώ και τρία χρόνια», ξεκαθάρισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες που είχε εκτοξεύσει ότι η πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στην παραλιακή δεν οφείλεται στο δικό του πλοίο αλλά στο Blue Star Patmos είπε: «Δεν λέω ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι από άλλον, αλλά λέω ότι πρέπει να γίνουν έρευνες μήπως είναι και από άλλο πλοίο γιατί εμφανίστηκε δύο μέρες μετά τη βύθιση, κάνω υποθέσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου