ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κοφί Ανάν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων [εικόνα]

ο-κοφί-ανάν-στην-ογκολογική-μονάδα-παί-312277

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κύριος Kofi Annan επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, όπου τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε εδώ μαζί μας. Η παρουσία σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε…» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τον κύριο Annan.

«Εγώ σ’ ευχαριστώ πολύ Μαριάννα και σε συγχαίρω για τη δουλειά που έχεις κάνει, για όλα αυτά που προσφέρεις στα παιδιά, που τα φροντίζεις τόσο. Είναι αξιοθαύμαστο το έργο σου και ξέρω ότι πάντα προσπαθείς και δεν τα παρατάς ποτέ. Ξέρω πως ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το καταφέρνεις πάντα!» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Annan.

Ο κύριος Annan και η κυρία Βαρδινογιάννη, που τους συνδέει η μακροχρόνια συνεργασία τους στο Global Humanitarian Forum-μια πλατφόρμα ανθρωπιστικής δράσης που ιδρύθηκε το 2007- καθώς και στενοί φιλικοί δεσμοί, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αρκετή ώρα για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Εν συνεχεία ο κύριος Annan ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου, και συνομίλησε με γονείς και παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Τα παιδιά μάλιστα του χάρισαν ένα κολάζ που είχαν φτιάξει αποκλειστικά για εκείνον, και συγκινημένος ζήτησε να φωτογραφηθεί με το κολάζ για να ευχαριστήσει τα παιδιά.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξη του κυρίου Annan στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» η κυρία Βαρδινογιάννη του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και για να τον τιμήσει τοποθέτησε ένα αστέρι με το όνομά του στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του κυρίου Annan στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Όστων «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, η Διευθύντρια της ΜΜΜΟ κυρία Βασιλική Κίτρα, η κυρία Kerry Kennedy, Πρόεδρος του «RFK Ηuman Rights», κ.ά.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου