ΕΛΛΑΔΑ

Είχε άδεια κομμωτηρίου, αλλά… έκανε λεύκανση δοντιών

είχε-άδεια-κομμωτηρίου-αλλά-έκανε-λε-312312

Κομμωτήριο που πρόσφερε και… λεύκανση δοντιών στους πελάτες εντόπισε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Οδοντιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονταν από…μη οδοντιάτρους και σε μη νόμιμους και πιστοποιημένους χώρους εντόπισε στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ).

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η λειτουργία δύο καταστημάτων στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι αντίστοιχα, όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς ωστόσο τα καταστήματα αυτά να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Σημειωτέον πως από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν είχε λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας, ενώ το κατάστημα στο Χαλάνδρι είχε λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου!
Εντός των καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει πως θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στους πολίτες για τους κινδύνους που συνεπάγεται η υποβολή τους σε μια οδοντιατρική εργασία από μη οδοντιάτρους και σε μη πιστοποιημένους χώρους.

«Η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο. Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου