ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση για τα δίδυμα αγοράκια που άφησαν οι γονείς τους μόνα στο διαμέρισμα

συγκίνηση-για-τα-δίδυμα-αγοράκια-που-ά-313269

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται για να απολογηθεί ο 23χρονος πατέρας που μαζί με την 15χρονη μητέρα άφησαν ολομόναχα και αβοήθητα στο σπίτι για ώρες τα δυο τους αγγελούδια.

Η υπόθεση αυτή στο Περιστέρι έχει συγκινήσει δεκάδες γονείς που τηλεφωνούσαν χθες το απόγευμα στο Χαμόγελο του Παιδιού για να ενημερωθούν για την κατάσταση των δίδυμων αγοριών, ηλικίας τεσσάρων μηνών.

Η ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο διαμέρισμα προκειμένου να εξετάσει τα δύο μωρά αλλά και να βοηθήσει τους αστυνομικούς που βρέθηκαν εκεί. Ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για το πώς μία 15χρονη κοπέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και την ίδια στιγμή κυοφορεί το τρίτο. Παράλληλα μίλησε για τα όσα ακριβώς έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν τηλεφώνησε στο Χαμόγελο του Παιδιού, γείτονας που άκουγε το γοερό κλάμα των μωρών.

«Η μητέρα είναι μόνο 15 ετών και μαζί με τα παιδιά της χρειάζεται και αυτή φροντίδα γιατί και η ίδια είναι ένα παιδί. Όταν συμβαίνει ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης λειτουργούμε σαν ομάδα. Είμαι πολύ φορτισμένος με αυτή την υπόθεση γιατί γενικότερα υπάρχει μια κωλυσιεργία με το κράτος. Όταν λάβαμε την κλήση από τους ανθρώπους της γειτονιάς ενημερώσαμε την Άμεση Δράση. Πήγαν στο σημείο και αρχικά μας είπαν ότι δεν ανακάλυψαν κάτι, παρόλο που έκλαιγαν τα μωρά. Έφτασε εκεί η ειδική μονάδα νεογνών από το Χαμόγελο του Παιδιού μαζί με τον γιατρό, είδαν τον άνθρωπο που μας πήρε τηλέφωνο για να βοηθήσουμε τα μωρά που ήταν κλειδωμένα μέσα στο σπίτι και τον πήραν οι αστυνομικοί για ανάκριση, αφήνοντας τα μωρά μέσα να κλαίνε. Και ο δικός μας γιατρός καθόταν άπραγος ακούγοντας μόνο το ένα μωρό να κλαίει, ενώ το άλλο για αρκετή ώρα δεν ακουγόταν και χωρίς να γνωρίζουμε την κατάστασή του. Αναγκαστήκαμε εμείς να πάρουμε τον αστυνόμο βάρδιας, τον παρακαλέσαμε αλλά ήταν και άνθρωπος που ήξερε καλά τη δουλειά του, και έτσι κινητοποιήθηκαν και έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και βγάλαμε τα μωράκια» λέει στο protothema.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι αποκάλυψε στο protothema.gr ο γείτονας που βρήκε τα μωρά μόνα τους

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε τα μωρά να κλαίνε. Αυτή τη φορά, όμως η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»: Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση στο protothema.gr ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία που έφθασε σε διαμέρισμα στο Περιστέρι και εντόπισε τα δίδυμα αγοράκια που είχαν εγκαταλείψει οι γονείς τους. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τα αγοράκια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

«Το μωρά δεν είχαν σταματήσει να κλαίνε και οι γονείς άφαντοι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αυτό, απλά δεν άντεξα άλλο και κάλεσα την αστυνομία. Έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος οι αστυνομικοί και μπήκαν μέσα. Βρήκαν τα μωρά μόνα τους» εξηγεί στο protothema.gr ο γείτονας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένοικος της πολυκατοικίας ειδοποίησε την αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού γιατί άκουγε κλάματα μωρών στο διαμέρισμα, ενώ οι γονείς τους έλειπαν.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος για να φτάσουν στα μωρά. Εκεί βρήκαν τα δίδυμα στις κούνιες τους και τα μετέφεραν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε τους γονείς, στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταβεί. Το νεαρό ζευγάρι συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Οι δυο τους είπαν ότι άφησαν τα μωρά να κοιμούνται και έφυγαν με το μηχανάκι τους, για να κάνει μια εξέταση ο 23χρονος, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας.

Η ανήλικη μητέρα οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ανηλίκων, η οποία άσκησε σε βάρος της δίωξη και την άφησε ελεύθερη, ενώ ο 23χρονος θα δικαστεί στο αυτόφωρο.

Τα δίδυμα θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και θα αποφασίσει η εισαγγελέας ανηλίκων για την τύχη τους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου