ΕΛΛΑΔΑ

«Κοριοί» έψαχναν επιθέσεις σε πολιτικούς και βρήκαν εμπόρους ναρκωτικών

κοριοί-έψαχναν-επιθέσεις-σε-πολιτι-313354

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έψαχνε τους… μπαχαλάκηδες της κατοικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τους δράστες της φραστικής επίθεσης σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του άγριου ξυλοδαρμού του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, και τελικά συνέλαβε δύο καλλιεργητές υδροπονικής κάνναβης και διακινητές ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία 43 χρηστών ναρκωτικών, πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο και έχουν συμμετάσχει σε επιθέσεις και επεισόδια.

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξεκίνησαν με τελευταία αφορμή την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε βάρος της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη, στις 29 Ιανουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε υποστεί εγκαύματα ένας αστυνομικός, είχε παραδοθεί στις φλόγες ένα αστυνομικό όχημα, αυτό του γιου του υπουργού Επικρατείας και δύο ακόμη ιδιωτών. Δέκα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είχαν εμφανιστεί στην οδό Βουλγαροκτόνου, προβαίνοντας σε επιθέσεις εναντίον των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο του σπιτιού του υπουργού Επικρατείας.

Το ένα ανήκε στον γιο του υπουργού, ενώ το δεύτερο ήταν υπηρεσιακό και ανήκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Μάλιστα, τη στιγμή της επίθεσης στο εσωτερικό του βρισκόταν αστυφύλακας από τη φρουρά του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βγει από το αυτοκίνητο έχοντας υποστεί εγκαύματα. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, δύο ακόμη υπέστησαν φθορές όπως και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα στην πρόσοψη της μονοκατοικίας. Τη στιγμή της επίθεσης ο κ. Φλαμπουράρης βρισκόταν στο σπίτι του ωστόσο, δεν διέτρεξε κίνδυνο, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. Το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη έχει γίνει στόχος… 8 φορές. Στις 29 Ιουλίου 2017, στις 19 Μαΐου 2017 λίγες ώρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή, 18 Απριλίου 2017, 24 Οκτωβρίου 2016, 29 Ιουλίου 2016, 5 Ιουνίου 2016, 30 Ιανουαρίου 2016, και η πρώτη στις 21 Νοεμβρίου 2015.

Στις επισυνδέσεις είχαν μπει περισσότερα από 50 άτομα, ωστόσο από τις επικοινωνίες τους δεν προέκυψαν στοιχεία για την συγκεκριμένη επίθεση αλλά και τις άλλες σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων. Παρόλα αυτά αναδείχθηκαν οι «παραγγελίες» προμήθειας ναρκωτικών και η εγκληματική ομάδα που τις διακινούσε σε Εξάρχεια, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Αμπελόκηποι, Πλ. Κολιάτσου και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Από αυτή την πολύμηνη έρευνα, συνελήφθησαν ένας 33χρονος Έλληνας και ένας 29χρονος από τη Νιγηρία, ενώ κατηγορούνται τέσσερα ακόμη μέλη της ομάδας ως διακινητές, ενώ ταυτοποιήθηκαν 43 άτομα ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οι διακινητές είχαν εγκαταστήσει και εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας υδροπονικής κάνναβης σε διαμέρισμα της οδού Πλαπούτα στα Εξάρχεια, ενώ έγιναν τέσσερις ακόμη κατ’ οίκων έρευνες. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 552 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές, 855 ευρώ καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις αγοραπωλησιών και «πελατολόγιο».

Οι συλληφθέντες, στις 12 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή στον οποίο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή.

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου