ΕΛΛΑΔΑ

Δεν άλλαξε τίποτα στο Μενίδι καταγγέλλουν οι γονείς στο σχολείο του αδικοχαμένου Μάριου

δεν-άλλαξε-τίποτα-στο-μενίδι-καταγγέλ-317675

Το κουδούνι χτύπησε σήμερα και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Εκεί που τρεις μήνες πριν, λίγο πριν τελειώσει η περσινή σχολική χρονιά, έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ο 11χρονος Μάριος.

«Είναι δύσκολο για όλους εμάς και φυσικά για τα παιδιά», λέει μία μητέρα και τονίζει πως από το τραγικό περιστατικό μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο Μενίδι.

«Δεν ήθελε να έρθει στον Αγιασμό», λέει μία άλλη γυναίκα για το εγγονάκι της που ήταν συμμαθητής με τον αδικοχαμένο Μάριο.

«Το σχολείο μας έκλεισε πολύ βίαια με ένα πάρα πολύ άσχημο γεγονός που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Ο Μάριος λείπει από κοντά μας και από σας παιδία ήταν ο συμμαθητής σας και εμάς ο μαθητής μας. Εδώ μπροστά σας στέκονται οι δάσκαλοί σας, όλοι μαζί σας το υπόσχομαι πρέπει να περάσουμε αυτό το δύσκολο κομμάτι», είπε από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου.

Το παρών έδωσε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκης Κεραμέως μιλώντας για ένα πάρα πολύ θλιβερό γεγονός και δεσμευόμενη ότι «εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια παντού, όχι μόνο στο Μενίδι».

Να σημειωθεί πως στην είσοδο του σχολείου οι κάτοικοι του Μενιδίου έχουν τοιχοκολλήσει μία ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι «απαιτούμε Ασφάλεια και Δικαιοσύνη» ξεκαθαρίζοντας πως: αφού οι υπεύθυνοι μας γύρισαν την πλάτη και αδιαφορούν που οι Αχαρνές έχει γίνει η πιο επικίνδυνη πόλη της Αττικής, ήρθε η ώρα να κάνουμε εμείς το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου