ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν [εικόνες]

στην-αθήνα-ο-γάλλος-πρόεδρος-εμανουέλ-322684

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας έφτασε λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο συνοδεύουν η σύζυγός του Μπριζίτ και πληθώρα επιχειρηματιών. Στην Αθήνα εκτός από το κύριο αεροσκάφος που μετέφερε τον γάλλο πρόεδρο, έφτασε και ένα συνοδευτικό αεροσκάφος.

Με μία μικρή καθυστέρηση το προεδρικό ζεύγος αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος ενώ στην επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος παρέστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γάλλος πρέσβης στην Αθήνα.

Ο Ε. Μακρόν θα κατευθυνθεί πρώτα στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα για να καταθέσει στεφάνι, ενώ κατόπιν θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία στον Πνύκα για τη Δημοκρατία και το όραμά του για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης.

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Αναλυτικά το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτπροσγειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν τις 13.00, όπου θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εν συνεχεία, θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου στις 13.30 ο Γάλλος Πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 13.45 ο κ. Μακρόν, μετά της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Η επίσημη τελετή υποδοχής, περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δυο Αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα μεταβούν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν θα γίνουν δηλώσεις των δυο Προέδρων στον Τύπο και αμέσως μετά κατ΄ιδίαν τους συνάντηση.

Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Στις 16:15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).

Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 19:05 ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου τον Γάλλο Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21.00-23.00).

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου