ΕΛΛΑΔΑ

Σάλο προκαλεί ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στο γραφείο του Πρωθυπουργού

σάλο-προκαλεί-ο-διορισμός-της-βασιλικ-398822

Τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση μετά την κίνησή της να τοποθετήσει τη Βασιλική Θάνου ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, 10 μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της και την αποχώρησή της από την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

ΝΔ: Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου

Με μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωσή της, η ΝΔ καυτηριάζει την επιλογή αυτή της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από τη λήξη της θητείας της…», σχολίασε με ανάρτησή του στο Τwitter o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας σχολίασε στο Twitter:

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής ο διορισμός Θάνου

«Η αλαζονεία της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει, χωρίς ντροπή, τις σχέσεις εξάρτησης που είχε η τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Θάνου με τον κ. Πρωθυπουργό. Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η θεσμική και αντισυνταγματική εκτροπή που επιχειρήθηκε στον χώρο της Δικαιοσύνης, δυόμιση χρόνια τώρα, είχε εντολέα και εκτελεστικό όργανο. Αποκτά και επίσημη έδρα στο Μαξίμου με την διορισμένη πλέον κα Θάνου στον ρόλο της άμισθης συμβούλου, γιατί το καθεστώς φαίνεται πως συνεχίζει να έχει ανάγκη τις υπηρεσίες της. Η υπονόμευση των θεσμών από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο επικίνδυνη για την Δημοκρατία», δήλωσε ο Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Τwitter o Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος. Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής», έγραψε.

Θεοδωράκης: Δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή τη διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κυρία Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές -ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε- που είναι έτοιμοι να δώσουν γην και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στη Δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Καμίνης: Λάθος η τοποθέτηση της Θάνου…

«Η τοποθέτηση της κας Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο είναι εσφαλμένη. Η δικαιοσύνη Δεν αρκεί να είναι, αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Πρόεδρος Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Να απαγορευθεί η ανάληψη τέτοιων αξιωμάτων από δικαστικούς

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους.

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς, είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη «φιλολαϊκή» της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η Δικαιοσύνη. Γίνεται -πρόσθεσε- προσπάθεια να φανεί ότι η Δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν υπάρχει.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου