ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο βιαστής της Δάφνης

αίτημα-αποφυλάκισης-κατέθεσε-ο-βιαστ-421132

Σόκαρε όλη την Ελλάδα με τις πράξεις του ο τυφλός βιαστής της Δάφνης. Ο ίδιος, βέβαια, ισχυρίζεται ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της 20χρονης φοιτήτριας και ζητά κατ’ οίκον περιορισμό αντί για φυλάκιση.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε ο δικηγόρος του 52χρονου, κ. Ε. Ειρηνάκης.

Σύμφωνα με το Star ο 52χρονος δράστης κατέθεσε αίτηση άμεσης αποφυλάκισης, με ηλεκτρονική επιτήρηση (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), λόγω της αναπηρίας του, που πιστοποιήθηκε στο 95%.

«Στην κατάσταση του κατηγορούμενου δεν έχει αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα υγείας του το έχει από το 2014» εξηγεί ο κ. Ειρηνάκης.

Όσον αφορά το αρνητικό δημόσιο αίσθημα, σε βάρος του 52χρονου, ο δικηγόρος του σχολιάζει ότι «εγώ σαν δικηγόρος έκανα το καθήκον μου κι εκείνος άσκησε νόμιμο δικαίωμά του. Ορθά ο νομοθέτης έχει προβλέψει ειδική μεταχείριση για άτομα με ειδικές ανάγκες». Να σημειώσουμε ότι το αίτημα αυτό βασίζεται στην προγενέστερη απόφαση για τον παραολυμπιονίκη, που αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό, εξαιτίας της αναπηρίας του.

Η 20χρονη φοιτήτρια, αφού βγήκε από το Τζάνειο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην πόλη απ’ την οποία κατάγεται, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, καθώς, από το πολύωρο δέσιμο με τους ιμάντες που υπέστη, φέρει σοβαρές κακώσεις στα πόδια και τα χέρια της. Στο κέντρο αυτό γίνεται προσπάθεια αποκατάστασής της και θεραπείας της, αρκετά χρονοβόρα και δύσκολη. Δεν μπορεί ακόμα να περπατήσει, ούτε να χειριστεί πράγματα με τα χέρια της.

Ο 52χρονος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως και ζητά να μεταφερθεί σε κατοικία.

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου