ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τον θάνατο της 35χρονης εγκύου

ανακοίνωση-του-υπ-υγείας-για-τον-θάνατ-426421

Με αφορμή τον θάνατο 35χρονης εγκυμονούσας γυναίκας, το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00. Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς, καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες. Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.

Η ασθενής αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καβάλας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρού εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της. Η μεταφορά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ετήσια απολύμανση των χώρων της.

Η ασθενής έφτασε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.

Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου