ΕΛΛΑΔΑ

H ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων με λουκέτα των 2 ευρώ

h-ποεδην-καταγγέλλει-κλειδώνουν-μηχαν-454993

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε στα νοσοκομεία εντόπισε πλημμελή φύλαξη.

Οι εκπρόσωποι της καταγγέλλουν πως λόγω μείωσης των προϋπολογισμών τους κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια. Μάλιστα υποστηρίζουν πως στα νοσοκομεία η φύλαξη των πανάκριβων μηχανημάτων, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είναι υποτυπώδης και γίνεται με λουκέτα των 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε «πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «πολλά Κέντρα Υγείας, κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα κ.α.). Εδώ μπορούν οι κλέφτες με φορτηγό να το σηκώσουν όλο. Μέσα στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Μπορούν με φορτηγά και μπουλντόζες να τα σηκώσουν όλα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι».

«Τα Νοσοκομεία διαθέτουν μηδενικό μπάτζετ για τεχνική υποστήριξη. Οι κωδικοί των προϋπολογισμών για την συντήρηση, ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά. Χαλάνε οι πόρτες και τοποθετούνται λουκέτα των 2 ευρώ για να κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Τα Ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν δεν θα αντικατασταθούν, επειδή τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα μεγαλώσει. Η οδός που θα στραφούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι γνωστή. Σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία. Δεν γίνεται όμως έτσι Δημόσια Υγεία» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και σημειώνει πως «οι καταγραφές συμβάντων από επικίνδυνα στοιχεία ή κλέφτες είναι καθημερινές»

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου