ΕΛΛΑΔΑ

Άρπαξαν ιατρικά μηχανήματα αξίας 500.000 ευρώ από τον Άγιο Σάββα

άρπαξαν-ιατρικά-μηχανήματα-αξίας-500-000-ευ-464716

Οι δράστες “χτύπησαν” ξημερώματα σε ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και μάλιστα μερικά μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση χωρίς κανείς, ούτε οι φύλακες του νοσοκομείου, να αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι δράστες γνώριζαν όπως φαίνεται πολλά. Ήξεραν ότι το Γαστρεντερολογικό βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Γνώριζαν που βρίσκονται τα ενδοσκόπια και ο επεξεργαστής.
Φαίνεται επίσης ότι γνώριζαν ότι το νοσοκομείο έχει φύλαξη και έτσι ίσως προέβησαν και σε δολιοφθορά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του γαστρεντερολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Δημήτρη Ξυνόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, την ώρα της διάρρηξης ύπηρξε σημαντική βλάβη στα υπόγεια του νοσοκομείου στην οποία είχαν στραφεί τα βλέμματα όλων.
Οι δράστες πιθανότατα προκάλεσαν τη βλάβη για να μπορέσουν να βγάλουν ανενόχλητη τα μηχανήματα από το νοσοκομείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Τα επτά ενδοσκόπια που λείπουν είναι, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γαστρεντερολογικού σχετικά εύκολο να τα βγάλει κανείς από το νοσοκομείο. Ωστόσο ο επεξεργαστής είναι ογκώδης και αυτό κινεί πολλές υποψίες.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η κλοπή δεν είναι τυχαία. Τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένα και κυρίως θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία συντήρησης θα τα εντοπίσει με βάση τους κωδικούς.
Έτσι οι αστυνομικοί “βλέπουν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό. Τα μηχανήματα δηλαδή εκλάπησαν με σκοπό να πωληθούν σε κέντρο του εξωτερικού όπου και δεν θα εντοπιστούν εύκολα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου