ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕ: Ηταν κακή συγκυρία ο εκτροχιασμός του τρένου στο Αδενδρο

οσε-ηταν-κακή-συγκυρία-ο-εκτροχιασμός-465014

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας στο Αδενδρο, όπου εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία «Intercity», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11.

Το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν την τραγωδία θα καταθέσει μέχρι την Παρασκευή την σχετική έκθεση.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στον ΑΝΤ1, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το δυστύχημα έφερε ένας συνδυασμός πραγμάτων και τόνισε πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και θα ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Ο Κώστας Πετράκης δεν θέλησε να αναφερθεί στα όσα λέγονται για ακατάλληλη σήμανση που πιθανότατα παγίδευσε τον έμπειρο μηχανοδηγό. «Το σιδηροδρομικό δίκτυο σε εκείνο το σημείο λειτουργεί επί 12 χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να πούμε εύκολα για το δίκτυο. Ηταν μια πολύ κακή συγκυρία και θα βρούμε τις αιτίες της. Ολα τα σύνθετα συστήματα όπως ο σιδηρόδρομος, έχουν μία συγκυρία μεταξύ παραγόντων που επηρεάζουν την ασφάλεια. Είναι έμπειρα τα μέλη της επιτροπής, θα βρουν τι έφταιξε» κατέληξε.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην γραμμή θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο σε 12-13 ημέρες με ηλεκτροδότηση.

Οι 3 νεκροί

Ματθαίος Καλόπουλος – Μηχανοδηγός

Αριστείδης Καλαμπαλίκης – προϊστάμενος κίνησης της αμαξοστοιχίας

Δημήτρης Μικρόπουλος – επιβάτης

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την αμαξοστοιχία να καρφώνεται στο σπίτι συγκλονίζουν.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» είπε στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Μυλώσης. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής έμπαιναν μέσα στο σιδερένιο κουφάρι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν», πρόσθεσε.

Μέσα στο οίκημα βρίσκονταν εκείνη την ώρα δύο άντρες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι πάνω στον πανικό τους πήδηξαν από ύψος 5 μέτρων και κατάφεραν να σωθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου