ΕΛΛΑΔΑ

Δύο χρόνια ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 1.500 ευρώ στον πιστολέρο του Εφετείου

δύο-χρόνια-ποινή-φυλάκισης-και-πρόστι-465465

Σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου ο οποίος, λίγο μετά την χθεσινή αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, έξω από το Εφετείο.

«Ήθελα να δηλώσω το θυμό μου. 5 χρόνια ψάχνουμε να βρούμε το Μάριο. Περιμέναμε μία Δικαιοσύνη, να μάθουμε που είναι ο Μάριο. Η εξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα κερί για το κοπέλι της…». Με αυτά τα λόγια ο 44χρονος εξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου προσπάθησε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον έκανε να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολεί, την ώρα που έκανε δηλώσεις, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους… Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε την πατρίδα τη θρησκεία και την οικογένεια. Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε στην Κρήτη. Είχα βρει το όπλο από έναν άγνωστο Αλβανό στην Κρήτη, όχι για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά για να το έχω σε γάμους. Το τσαντάκι δεν το έβαλα μέσα στο χώρο του Εφετείου. Δεν προέβαλα αντίσταση, απλά δεν ήθελα να πέσω κάτω. Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ» συμπλήρωσε.

Οι δικαιολογίες ωστόσο του 44χρονου δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για τις πρώτες τρεις κατηγορίες, ενώ ζήτησε να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του 44χρονου να βγάλει όπλο και να πυροβολεί, ξάφνιασε ακόμη και τους συγγενείς του που ήταν μαζί του, λόγω της προγραμματισμένης δίκης για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Ξαφνικά ακούω μπαμ μπαμ, βλέπω ένα χέρι ψηλά να πυροβολεί. Έμεινα άναυδη, του είπα «τι έκανες;». Μετά έφυγε σιγά-σιγά. Βλέπω 2 αστυνομικούς να τρέχουν και πάνε και είδα να γίνεται εμπλοκή με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα αν έσπρωξε κάποιον, ήμουν ταραγμένη», κατέθεσε μία εξαδέλφη του 44χρονου στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια στις 10 το πρωί του Σαββάτου και δε θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Ο 44χρονος ο οποίος είναι εξάδελφος της μητέρας του θύματος, πριν τους πυροβολισμός έξω από το Εφετείο στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνα, δηλώνοντας : «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. τον Μάριο Παπαγεωργίου ) γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Τότε, πήρε το όπλο που είχε πάνω του, το σήκωσε ψηλά και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα. Ακολούθησε πανικός αφού όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο άνδρας προσπάθησε να αποχωρήσει αλλά αστυνομικοί τον εμπόδισαν, περνώντας του χειροπέδες.

Σε βάρος του 44χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Το χρονικό της υπόθεσης Παπαγεωργίου:

Τα ίχνη του άτυχου Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012 από το Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του.

Την επόμενη ημέρα η μητέρα του είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Τελικά αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης, ενώ το πτώμα του 26χρονου ακόμα και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Πηγή: zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου