ΕΛΛΑΔΑ

Σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγίτιδα 2χρονο αγοράκι

σε-σοβαρή-κατάσταση-με-μηνιγγίτιδα-2χρ-467040

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται το 2 ετών αγοράκι από τα Γρεβενά με μηνιγγίτιδα, στο Γενικό Ιπποκράτειο Nοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 5 Μαΐου και παραμένει έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Η Διοικήτρια του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, ανέφερε για το περιστατικό πως «είναι πολύ σοβαρά το παιδί. Το παρακολουθούμε. Είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς μας. Είναι 2 ετών και δίνει τη δική του μάχη. Δεν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Ως μητέρα κάνω όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου και το ίδιο συνιστώ και στους γονείς».

Αυτό είναι και το 9ο περιστατικό με κρούσμα μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017 και όλοι οι αρμόδιοι καλούν τους γονείς να κάνουν έγκαιρα τους εμβολιασμούς στα παιδιά τους.

Πρόσφατα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας (24/04) ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης. Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κ. Νταλούκας και πλήθος παιδιάτρων από όλη την Ελλάδα έστειλαν το μήνυμά τους στους γονείς αναφέροντας ότι: «Η μηνιγγίτιδα προλαμβάνεται και θεραπεύεται μόνο μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού. Γονείς και παιδίατροι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινό στόχο την πρόληψη για την καταπολέμηση της ασθένειας».

Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο για την Μηνιγγίτιδα Β δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Παρά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών, τόσο η Επιτροπή όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν δίνει κάποια επίσημη απάντηση με το αν πρόκειται να ενταχθεί το εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β στο Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου