ΕΛΛΑΔΑ

O 52χρονος βιαστής εξετάστηκε απο οφθαλμιάτρους-Τι λέει το πόρισμα

o-52χρονος-βιαστής-εξετάστηκε-απο-οφθαλμ-467602

Στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού εξετάστηκε τελικά από οφθαλμιάτρους ο 52χρονος, που κατηγορείται για το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του, στη
Δάφνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του blokο.gr η εξέτασή του έγινε στο πλαίσιο τής εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπιστώνουν ικανοποιητική όρασηη μέχρι τα είκοσι εκατοστά, κάνοντάς του το τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού. Διέγνωσαν, όμως, σταδιακή εξασθένηση τής κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που οφείλεται στην αλλοίωση τού βυθού της κεντρικής περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι γιατροί στους αστυνομικούς αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου όταν βυθίζεται στη θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.
Αυτό το πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδική επιτροπή, που θα αποφανθεί το ποσοστό τυφλότητας.

Στο μεταξύ ο πατέρας του 52χρονου κλήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή και προσκόμισε και το πιστοποιητικό τυφλότητας του ΚΕΠΑ το οποίο ο κατηγορούμενος επικαλείται από την πρώτη στιγμή.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το έγγραφο αυτό αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ενός δικονομικού δικαιώματος του κατηγορουμένου το οποίο εφόσον η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη θα κριθεί το εάν και το πότε αυτό θα ασκηθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του 52χρονου, Ελευθέριος Ειρηνάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου