ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας Ευαγγελία Βλάμη

πέθανε-η-ακτιβίστρια-της-λοατ-κοινότη-467839

Η Ευαγγελία Βλάμη ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του φεμινιστικού λεσβιακού ακτιβισμού στην Ελλάδα με περισσότερα από 40 χρόνια δράσης υπέρ των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων.

Ήταν η πρώτη λεσβία που τέλεσε πολιτικό γάμο στη χώρα στην Τήλο το 2008 ενώ ήταν μέλος και του Athens Pride για πάνω από μια δεκαετία.

Παράλληλα ήταν γνήσια φεμινίστρια, η οποία ήταν δίπλα σε εργαζόμενες γυναίκες, σε γυναίκες που πολιτκοποιούνταν, ακόμα και στις νέες μητέρες, ενώ παράλληλα ήταν και φιλόζωη.

Για το θάνατο της Βλάμη, έγραψε και ο δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας, ΛΟΑΤ ακτιβιστής και πολιτευτής Γρηγόρης Βαλιανάτος με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Με απέραντη οδύνη και αγάπη είμαι υποχρεωμένος ν ανακοινώσω προς θεούς κι ανθρώπους πως η μεγάλη η δυνατή η τρυφερή η αποφασισμένη καρδιά τη φεμινίστριας λεσβίας ακτιβίστριας Ευαγγελίας Βλάμη δεν χτυπάει πιά. Για 4 δεκαετίες η Βαγγελιώ με τους αγώνες, τη συντροφιά, τη συμμετοχή, τη γλώσσα και την τρυφερότητά της άλλαξε τη ζωή μας Το θάρρος, η ψυχάρα η τόλμη και η αγάπη της προς όλες μας θα είναι πάντα μαζί μας. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου