ΕΛΛΑΔΑ

Πανδαιμόνιο στο Εφετείο από πυροβολισμούς στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

πανδαιμόνιο-στο-εφετείο-από-πυροβολι-467923

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Συγγενής της οικογένειας του θύματος τράβηξε… πιστόλι και πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα. Όπως είπε, δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού, καθώς «έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Αμέσως μετά ο άνδρας κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Εφετείου, με αστυνομικούς (οι οποίοι φορούσαν πολιτικά) να τον ρίχνουν στο έδαφος και να του περνούν χειροπέδες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το χρονικό

  • Στις 9 Αυγούστου 2012 χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του.
  • Στις 10 Αυγούστου 2012, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.00 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις Αρχές.
  • Στις 17 Αυγούστου 2012 δηλώνεται η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία. Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της. Τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός και πως θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.
  • Ο 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε ιδιωτικές έρευνες για να βρει το παιδί.
  • Τον Οκτώβριο του 2012 εντοπίζεται μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.
  • Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη, συν 23 χρόνια, στον 73χρονο για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του ηλικιωμένου για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Επιπλέον, σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ενώ ποινές φυλάκισης έως έξι χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε άλλους τέσσερις κατηγορουμένους.

Πηγή: Zougla

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου