ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η 13χρονη που τη βίαζε ο πατέρας της -Πήγε στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί φοβήθηκε μη μείνει έγκυος

σοκάρει-η-13χρονη-που-τη-βίαζε-ο-πατέρας-468262

«Χαλασμός» επικράτησε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες φέρεται να βίαζε και να ξυλοκοπούσε την ανήλικη κόρη του, ηλικίας μόλις 13 ετών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν γλίτωσε από την μήνιν των συγγενών της μητέρας του παιδιού, οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον του ύβρεις και κατάρες, επιχειρώντας, μάλιστα, ακόμη και να τον λιντσάρουν.

Το σκηνικό της μεγάλης έντασης έλαβε χώρα τόσο κατά την προσέλευση του 47χρονου στα Δικαστήρια, όσο και κατά την αποχώρησή του. Την ώρα, μάλιστα, που ο κατηγορούμενος οδηγείτο στο ανακριτικό γραφείο για να απολογηθεί, κάποιος από το εξαγριωμένο πλήθος κατάφερε να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό, που προστάτευε τον πατέρα της ανήλικης, και να τον χτυπήσει.

Κατά τη σύντομη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 47χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, χωρίς ωστόσο να πείσει τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Στη συνέχεια, ακολούθησαν σκηνές από αρχαία τραγωδία, αφού τα Δικαστήρια ήχησαν από τα σπαρακτικά κλάματα και τις κατάρες των εξοργισμένων συγγενών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορουμένου και μητέρα της μικρής.

«Κτήνος», «δολοφόνε», «φονιά», «αλήτη» και «μαϊμούνι» ήταν μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που επιφύλασσαν οι συγγενείς στο 47χρονο πατέρα. Άλλοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυα οργής και θλίψης, ενώ οι άλλοι φώναζαν οργισμένα στον κατηγορούμενο, ο οποίος έφυγε συνοδεία αστυνομικών… τρέχοντας και με σκυμμένο το κεφάλι, ότι κατέστρεψε το παιδί του. Κάποιοι άλλοι δεν έμειναν εκεί, φωνάζοντας οργισμένοι στον κατηγορούμενο «θα σε σκοτώσουμε».

«Τη βίαζε και τη χτυπούσε»

Οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την απίστευτη υπόθεση, μετά τη σύλληψη του 47χρονου και τη μεταφορά του ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι φρικιαστικές. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Χαράλαμπο Σφακιανάκη, η ανήλικη κατήγγειλε ότι ο ίδιος της ο πατέρας τη βίαζε επανειλημμένα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η πρώτη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 25 Απριλίου. Στο μεσοδιάστημα, ο 47χρονος φέρεται να αντιλήφθηκε ότι η Αστυνομία έχει λάβει γνώση των πράξεών του, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί και να ξεσπάσει στη 13χρονη κόρη του: Το κοριτσάκι φέρεται να κακοποιήθηκε αλλά και να βιάστηκε από τον πατέρα του μόλις πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο. Εξάλλου, σύμφωνα, με πληροφορίες, η ανήλικη μαθήτρια είχε δεχτεί χτυπήματα στο σώμα της – μεταξύ άλλων – με ζώνη…

Φοβήθηκε ότι θα μείνει έγκυος!

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Χαράλαμπο Σφακιανάκη, οι Αρχές δε συνέλαβαν άμεσα τον κατηγορούμενο, καθώς η μικρή βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, εάν πρώτα δεν επισκεπτόταν παιδοψυχολόγο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Σφακιανάκη, τα ψυχολογικά τραύματα που αποκόμισε από τη σεξουαλική, αλλά και τη σωματική βία που δεχόταν από τον πατέρα της η ανήλικη ήταν αρκετά για να νοσηλευτεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες: μία τον περασμένο Μάρτιο κι άλλη μία το Φεβρουάριο.

«Κατήγγειλε το περιστατικό αφού δεν άντεχε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, καθώς η μικρή φέρεται να τραβούσε το «γολγοθά» της μόνη της όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν…

Στο μεταξύ, προκαλεί ανατριχίλα ο λόγος για τον οποίο η μικρή πήρε τη γενναία απόφαση και κατήγγειλε τον πατέρα της στις διωκτικές Αρχές. «Ο φόβος ότι αυτό το πράγμα δεν θα σταματούσε, αλλά και το ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνει και έγκυος» από τον ίδιο της τον πατέρα ήταν οι αιτίες που, σύμφωνα με τον κ. Χαράλαμπο Σφακιανάκη, ώθησαν το κορίτσι να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δικηγόρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της, όχι μόνο προς όφελος της ανήλικης μαθήτριας, αλλά και του ίδιου του 47χρονου, ο οποίος -αν μη τι άλλο- δεν θα αισθανόταν πολύ ασφαλής εάν παρέμενε εκτός φυλακής. «Η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος πατέρας βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού, της αιμομιξίας, της αποπλάνησης, αλλά και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Πηγή: neakriti.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου