ΕΛΛΑΔΑ

«Μίλησαν» κάμερες και DNA: Συνταξιούχος και αστυνομικοί εμπλέκονται σε θανατηφόρο τροχαίο

μίλησαν-κάμερες-και-dna-συνταξιούχος-499287

Τουλάχιστον τρία και ενδεχομένως έξι αυτοκίνητα, από τα οποία τα δύο ανήκουν σε αστυνομικούς, παρέσυραν τον 80χρονο Κωνσταντίνο Κυριόπουλο από την Κορώνη, που έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο που έγινε στο 2ο χιλιόμετρο Ασπροχώματος την Τρίτη 4 Απριλίου.

Κάτω από τα τρία αυτοκίνητα βρέθηκε DNA του νεκρού, ενώ η εμπλοκή τους επιβεβαιώνεται και από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα ανήκουν σε 75χρονο συνταξιούχο από τη Μεσσήνη, σε 45χρονη αστυνομικό και σε 54χρονο επίσης αστυνομικό, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ποιο όχημα προκάλεσε το θάνατο του 80χρονου. Το θανατηφόρο έγινε μεταξύ 06:03 π.μ. και 06:08 π.μ.

Εκτιμάται ότι πρώτος χτύπησε το θύμα ο 75χρονος συνταξιούχος που κινούταν προς Μεσσήνη καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ίχνη μπροστά αριστερά και ψηλά στη μάσκα, ενώ στα οχήματα των άλλων δύο εμπλεκομένων βρέθηκαν ίχνη μόνο από κάτω. Το αυτοκίνητο της 45χρονης αστυνομικού κινούταν και αυτό προς Μεσσήνη. Στη συνέχεια με κατεύθυνση προς Καλαμάτα από τον τόπο του τροχαίου πέρασαν τρία αυτοκίνητα, από τα οποία οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει μόνο το ένα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν παρέσυραν τον 80χρονο. Επειτα με κατεύθυνση προς Καλαμάτα πέρασε το αυτοκίνητο του 54χρονου αστυνομικού το οποίο εμπλέκεται στο τροχαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι υποστήριξαν πως δεν κατάλαβαν πως παρέσυραν άνθρωπο, ενώ δεν συνελήφθησαν επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη, ενώ σε βάρος των αστυνομικών θα κινηθεί και η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, καθώς υπηρετούν σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Πηγή: eleftheriaonline

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου